Den långa resan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2019-05-15
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Illustratör/Fotograf
Emelie Gårdeler
Dimensioner
215 x 285 x 8 mm
Vikt
390 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167309
Den långa resan (inbunden)

Den långa resan

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-15
131
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Poetiskt och vackert om det svåra i att ta farväl

Jag måste ge mig iväg, sa Vandra.

Varför? frågade Undra.

Det är bara så, sa Vandra.

Får jag följa med? frågade Undra.

Den här gången går det inte, sa Vandra.

Jag blir ensam, sa Undra.

Du kommer aldrig vara ensam, sa Vandra.

Många gånger har vännerna Undra och Vandra följts åt på stora äventyr. Men den här resan blir den sista och den måste Vandra göra själv.

Den långa resan är en sagolikt vacker bilderbok om döden. Drömskt och hoppfullt får läsaren hjälp att närma sig det allra svåraste att ta farväl och släppa taget om en älskad. "Den långa resan är en vacker och poetisk bok om döden. Nej, förlåt, det här är inte bara en bok om döden, det är mycket mer än så. Det är en bok om livet, vänskap, kärlek och närhet! En bok där text och bilder fördjupar berättelsen på ett sätt som gör att läsaren sugs in i dess värld och översvallas med den närhet och ömhet som gestaltas! En bok, en berättelse, en upplevelse!" instagramkontot @tant_edna Betyg: 5 av 5.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den långa resan
 2. +
 3. Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill ko... av Carin Johansson, Henry Johannes Matilainen (inbunden).

Köp båda 2 för 269 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den långa resan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  @tant_edna, 26 december 2021

  "Den långa resan" är en vacker och poetisk bok om döden. Nej, förlåt, det här är inte bara en bok om döden, det är mycket mer än så. Det är en bok om livet, vänskap, kärlek och närhet! En bok där text och bilder fördjupar berättelsen på ett sätt som gör att läsaren sugs in i dess värld och översvallas med den närhet och ömhet som gestaltas! En bok, en berättelse, en upplevelse!

  Undra och Vandra är vänner, bästa vänner. De har följt varandra på stora äventyr, sida vid sida och alltid ... Läs hela recensionen

 2. Om de svåra avskeden
  -, 25 januari 2021

  En bok som sätter ord på det outhärdliga när någon man älskar ska lämna denna världen. Ömsint, sorgligt men mycket vackert!

 3. Vacker bok som berör
  Villivonkansbooks, 28 juni 2019

  Den långa resan är en otrolig fin bok om en räv och en uggla. De har upplevt stora äventyr tillsammans men nu tar resan slut och de tar avsked från varandra. Med små ord och vacker text lyckas författaren förmedla mycket och det är svårt att inte bli berörd av boken. Sonen tycker boken är väldigt sorglig och sitter med tårar i ögonen när han lyssnar. Den är lite sorglig men samtidigt är det bra att sätta ord på det i en bok, då att säga hejdå till någon för alltid är jobbigt. Något som barne... Läs hela recensionen

 4. Poetiskt om sorg med otroligt vackra bilder
  @barnbokstips, 31 maj 2019

  Den långa resan är en finstämd berättelse om två vänner som behöver ta farväl, om fin vänskap, minnen och sorg. "Handen var varm och torr. Tunn och sval. Liten och stor. Benig och senig.
  - Kommer du aldrig tillbaka? viskade Undra?
  - Nej, men jag är alltid hos dig, sa Vandra och slöt ögonen."
  Bilderna är tavlor i sig, otroligt vackra och speglar känslorna i boken väl. Min röst bryts när jag läser för min 6-åring men jag tror det är viktigt att våga läsa böcker för barn även om tung... Läs hela recensionen

 5. Ljuvlig!

  Detta är en otroligt fin bilderbok som handlar om döden, att förlora någon man står ytterst nära.
  I boken får vi följa räven Vandra och ugglan Undra som uppenbarligen har delat ett spännande liv ihop där de har rest världen över. Nu ligger räven Vandra på sin dödsbädd och förbereder sin vän på att hen kommer att lämna jordelivet.

  Boken är skriven med ett vackert och poetiskt språk, men som ändå är konkret och tydligt för målgruppen. Tillsammans med de fantastiska illustrationer... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna