Sommarkollot (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Ella (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
Speja Förlag
Illustratör/Fotograf
Li Söderberg
Dimensioner
207 x 145 x 16 mm
Vikt
342 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188167439

Sommarkollot

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-29
132
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur blev allt såhär fel?

När Ella av en ren slump hamnar mitt i ett sommarkollo hon inte är anmäld till, och blir uppropad som Nathalie , börjar hennes bästa sommarlov någonsin. Som Nathalie är hon både rolig, populär och kaxig. Men ganska snart börjar saker gå fel.

Alla tycker väldigt synd om henne, och Ella förstår att någonting hemskt har hänt Nathalie. Men vad? Och vad händer när alla får veta att Ella har ljugit?

Sommarkollot är en bok om att vilja passa in och vara som alla andra. Och att samtidigt längta efter att bli älskad för den man är.

"Språket är väl avpassat för läsare i Ellas ålder, enkelt men inte förenklat. Kapitlen är korta och snyggt illustrerade med svartvita bilder, där personerna är lätt mangainfluerade. Sommarkollot är en riktigt fin debut av skolkurator Linda Wahlund, i sällskap med prisade illustratören Li Söderberg" - lektör Åsa Österlöf i BTJ-häftet nr 13, 2020.

Linda Wahlund är socionom och arbetar som skolkurator, men också med familjerådgivning och biblioterapi. Nu debuterar hon som författare med boken Sommarkollot, där ett återkommande tema från arbetetslivet känns igen: Varför gör människor som de gör?

Li Söderberg är illustratör och prisad formgivare till en rad böcker som Ja jag har mens, hurså? och steg-för-steg serien Odla, Baka och Fixa. Har tidigare gett ut Sahar som inte syns på Speja Förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sommarkollot
 2. +
 3. Att vinka hej då

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vinka hej då av Linda Wahlund (inbunden).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sommarkollot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  Åsa , 14 september 2020

  Både jag och min åttaåring tyckte om denna bok. Det var hon som tyckte att den skulle få en trea, jag hade kanske gett den en fyra. Det var nog den första roman vi läste ihop som handlade om en tjej vars mamma var tvungen att jobba nästan jämt, även hela sommarlovet, för att få ekonomin att gå ihop.

 2. Vacker bok om viktigt ämne

  Gustav 10 år:
  Vi har läst den lättlästa boken Sommarkollo. Den handlar om Ella som är mobbad i skolan. Hennes mamma vet inte om det och Ella vill inte berätta för sin mamma. Det ska bli sommarlov och Ella måste gå ut och leka. Vuxna tycker om att man är i solen. Hon råkar gå in i ett kollo. Ett kollo är som ett läger där man gör många olika saker. Det verkar kul men jag har aldrig varit på... Läs hela recensionen

 3. Angeläget ämne
  Kaffeläsaren, 18 juni 2020

  Sommarkollot är en bok som berör. Ella slutar trean och är utanför och mobbad i skolan. Hon är alltid ensam och har ingen kompis att leka med. Hennes mamma jobbar jämt så även hemma är Ella mycket ensam. Mamman frågar jämt om Ella lekt med någon kompis och för att inte göra mamma besviken så ljuger Ella och säger att hon har det fast hon egentligen har suttit ensam hemma och läst en bok.

  Det är en högaktuell bok nu när det är sommarlov och tyvärr en ständigt aktuell bok även när det... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Linda Wahlund