Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Genom Tiden (del 4)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2021-08-18
Förlag
Speja Förlag
Illustratör/Fotograf
Johanna Arpiainen
Dimensioner
217 x 155 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167736

Nattjakten : Glösa

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-18
128
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är sommarlov och Saga och Emil har följ med mamma till Glösa, byn mellan Östersund och Åre, där många hällristningar från stenåldern finns.

- Äntligen ett ställe ni är imponerade av redan från början, skrattar mamma när de kliver in i hyddan.

Men den roliga utflykten förvandlas snart till en otäck mardröm. Plötsligt har Saga och Emil förflyttats genom tiden och upptäcker att ett barn försvunnit. Barnet har krupit iväg från hyddan, rakt mot de stora fångstgroparna, som älgarna snart ska jagas ner i. I fjärran hör de hur jägarna förbereder jakten. Kommer Saga och Emil att hinna rädda barnet innan det är för sent?

Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Nattjakten besöks Glösa. Äventyret utspelar sig för 5000 år sedan, på stenåldern, då många människor var jägare. I Glösa finns både fångstgropar och hällristningar bevarade från den här tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattjakten : Glösa
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nattjakten : Glösa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och spännande
  Marias bokhylla, 5 januari 2022

  Genom tiden, är en serie böcker där barnen Saga och Emil är på olika utflyktsmål i Sverige tillsammans med sin mamma. Ofta går de någon slags guidad tur och plötsligt dras de in i ett historiskt äventyr, där de istället guidas av en figur från den svenska folktron. I slutet av boken finns dessutom faktasidor med information om den plats familjen har besökt och om de mytiska väsen vi mött.

  I Nattjakten : Glösa är familjen i Glösa Älgriket, en stenåldersboplats mellan Östersund och Åre... Läs hela recensionen

 2. Lärorik, intressant och spännande!
  @karinaskerinforfattare, 26 september 2021

  Jag har läst Nattjakten : Glösa som är skriven av Anna-Karin Karlsson och illustrerad av Johanna Arpiainen, boken är utgiven av Speja Förlag 2021. Saga, Emil och deras mamma ska gå en guidad tur i Glösa Älgriket. Guiden är klädd i skinnkläder och berättar att de tillsammans ska få uppleva sextusenåriga hällristningar och stora gropar där man fångade älgar. De börjar i en hydda som ser ut som husen gjorde på stenåldern och guiden berättar hur man kan veta hur husen såg ut. I dörröppningen ser ... Läs hela recensionen

 3. Fin och bra lättläst fristående serie

  Philip 9 år:
  Jag har läst böckerna Slottsbranden och Nattjakten. Jag har läst de två andra böckerna tidigare som heter Häxön och Gruvraset. De är bra.

  Nattjakten handlar om Saga och Emil och deras mamma igen. Deras mamma verkar tycka om att åka till historiska platser och titta. I boken är de i Glösa Älgrike. Saga och Emil förflyttas i tiden igen och nu är det ett barn som försvunnit från en stenåldersby. Saga och Emil måste försöka rädda barnet som är påväg ner i fångstgroparna ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Karlsson