Den uppskjutna vreden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2016-02-16
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789188168030
Den uppskjutna vreden (e-bok)

Den uppskjutna vreden (e-bok)

Socialdemokratisk känslopolitik från 1880- till 1980-talet

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-02-16

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hur har känslor påverkat svensk politik? I politiska sammanhang rörs känslor upp och används aktivt i retorik och argumentation. Men hur har känslor fått människor att uppleva sig själva och agera politiskt?

I Den uppskjutna vreden problematiserar historikern Jens Ljunggren den ?känslopolitik? som svensk socialdemokrati bedrev från 1880- fram till 1980-talet. I sin studie drar han nytta av ny historisk och samhällsvetenskaplig forskning om känslors betydelse i politiken.

Socialistiska rörelser har konsekvent använt olika strategier för att betona och ta tillvara känslor som vrede och ilska. Den svenska socialdemokratin har konfronterats med den politiska vreden och utnyttjat den, men ännu oftare har man velat begränsa och kanalisera den till andra känslouttryck. I Den uppskjutna vreden belyser författaren vad den socialdemokratiska känslopolitiken har betytt för partiets politiska dominans i Sverige under 1900-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ljunggren Jens

  • Den svenska idrottens historia

    Ljunggren Jens

    Det allra mesta vi läser om idrott handlar om stjärnorna, världsmästerskapen, rekorden. Men idrott är så oerhört mycket mer: kroppsideal, folkrörelse, organisering, statskontroll, hälsa, utopi, träning, prestige, regler, vetenskap, kön, uppfostran...

  • Inget land för intellektuella

    Ljunggren Jens

    Vad hände med synen på den intellektuelle i Sverige under 68-revolten? Vilka nya vänsterintellektuella ideal skapades under 1960- och 70-talens radikala uppror och hur bemöttes uttrycken av omgivningen? I Inget land för intellektuella belyser hist...