Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2016-06-01
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Englund, Viktor (förf.) / Frangeur, Renée (förf.) / Förhammar, Staffan (förf.) / Garpenberg, Lars (förf.) / Johannisson, Karin (förf.) / Riving, Cecilia (förf.) / Wikström, Frida (förf.) / Nilsson, Roddy (red.) / Vallström, Maria (red.)
Dimensioner
227 x 155 x 32 mm
Vikt
764 g
SAB
Vl:k
ISBN
9789188168405
Inspärrad : röster från intagna på sinnessjukhus, fängelser och andra anstalter (inbunden)

Inspärrad : röster från intagna på sinnessjukhus, fängelser och andra anstalter

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-06-01
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att bli omhändertagen av samhället är ett djupt ingrepp i en människas liv. De individuella mötena med anstalten uppmärksammas sällan, men i Inspärrad får vi följa personer som varit intagna på sinnessjukhus, sanatorier, fängelser, uppfostrings- och alkoholistanstalter i Sverige någon gång mellan 1850 och 1992. Genom att ta del av de intagnas berättelser får vi kunskap om hur de förhållit sig till sin situation och sin omvärld, såväl innanför som utanför anstaltens väggar.

Författarna är forskare i skilda discipliner och möts i sitt engagemang för den inspärrades röst. Genom att även höja blicken från de enskilda fallen fångar skribenterna också in övergripande drag och samhälleliga strukturer. I centrum för studierna står uttryck för makt och motstånd, förhandling, identiteter och strategier. Skribenterna belyser de intagnas erfarenheter och vill med dessa exempel utveckla ett forskningsfält som fått förnyad aktualitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inspärrad : röster från intagna på sinnessjukhus, fängelser och andra anstalter
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inspärrad : röster från intagna på sinnessjukhus, fängelser och andra anstalter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Livet i utsatta situationer förr
    Ulla Lindqvist, 10 februari 2021

    Bok att läsa för att öka förståelsen för våra tidigare generationers livsvillkor i utsatta situationer. Komplement till släktforskning och övriga historiska beskrivningar

Visa alla 1 recensioner