Det forskningspolitiska laboratoriet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2016-11-14
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789188168436
Det forskningspolitiska laboratoriet (e-bok)

Det forskningspolitiska laboratoriet (e-bok)

Förväntningar på vetenskapen 1900?2010

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-11-14

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Förväntningarna på naturvetenskaplig, medicinsk och teknisk forskning är högt ställda i dagens samhälle. Statliga och privata finansiärer, näringsliv och allmänhet förväntar sig att de stora resurser som satsas på forskningen ska ge ny grundläggande kunskap men även skapa ekonomisk tillväxt och förbättra livskvalitet och hälsa.

Även om förväntningarna har skruvats upp är dessa tankegångar inte nya. Sedan andra världskriget har staten försökt styra vetenskapen så att den kan uppnå sina dubbla syften. I arbetet har politiken samverkat med ledande forskare och representanter för det svenska näringslivet.

I Det forskningspolitiska laboratoriet diskuterar en grupp forskare hur förväntningarna på vetenskapen har utvecklats från 1900-talet tills idag. Bokens fallstudier beskriver den parallella utvecklingen av forskning och forskningspolitik och fokuserar på på förväntningarnas betydelse. Boken ger dessutom en översikt över forskningspolitikens utveckling och synliggör därigenom de långa linjerna i dess historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Vetenskapens sociala strukturer

    Widmalm Sven

    Vetenskap, forskning, kunskap, lärande ? detta är vanligt förekommande begrepp i dagens samhällsdiskussion. De används inte minst när globala ekonomiska frågor eller hot och risker debatteras. Det sägs ofta att vi lever i ett kunskapssamhälle och ...