Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett nytt fall för Hercule Poirot
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-08-29
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Closed Casket
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
195 x 140 x 30 mm
Vikt
494 g
SAB
Hce
ISBN
9789188171894
Stängd kista (inbunden)

Stängd kista

(35 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-29
45
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hercule Poirot återvänder i ett nytt briljant mordmysterium som bara kan lösas av den belgiske detektiven och hans små grå celler .

Irland, sommaren 1929. Edward Catchpool och Hercule Poirot bjuds in till Lillieoak, den kända författarinnan lady Athelinda Playfords residens. Väl på plats inser de att de inte är de enda gästerna på godset. Däremot inser ingen av de inbjudna vad lady Athelindas intentioner är förrän det är för sent ...

Stängd kista är Sophie Hannahs andra deckare med den omisskännlige Hercule Poirot i en av huvudrollerna. Hon handplockades av Christies familj för uppdraget att skriva om detektivens spännande återkomst i Monogrammorden. Med stängt-rum-deckaren Stängd kista bevisar Sophie Hannah att hon är mer än en värdig förvaltare av deckardrottningens arv.

En deckare i sann Agatha Christie-anda. Upplösningen är en nervkittlande historia där som vanligt klurige Poirot trollbinder både sina åhörare och den som läser boken.
Allers

Boken bjuder på alla de element en klassisk pusseldeckare bör innehålla. Hercule Poirot i högform gör Stängd kista mycket läsvärd.
Johannas Deckarhörna

Otroligt välskriven och genomtänkt.
Fantastiska berättelser

Författaren har lyckats fånga Agatha Christies sätt att skapa stämning och karaktärer på ett ypperligt sätt.
Beas bokhylla

En mysmordsdeckare som jag absolut läste med nöje.
The Book Pond

En riktigt underhållande pusseldeckare!
Cinnamon Books

Stängd kista är ren läsglädje på 365 sidor!
Bokfjanten

Om någon sa att pusseldeckaren var omodern, borde de köpa Stängd kista av Sophie Hannah.
Bokdetektiven

Angenäm och trevlig läsning som både underhåller och roar med sin kluriga gåta, smarta upplägg, finstämda miljöer och spännande karaktärer.
Midnattsord
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stängd kista. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den boken kräver uppmärksamhet och analysförmåga!
  Bertil Håkansson, 8 november 2017

  Har bara kommit igenom ca halva boken. Den är fängslande och spännande i Poirots anda men kräver att man ständigt har alla personer och deras bakgrund i minnet, så man behöver faktiskt gå tillbaka ibland för att friska upp minnet - men det är ju det, som är så spännande och får en att tänka och memorera som en detektiv! Kommer fortsätta med resten av boken! Bertil

 2. Poirot igen!
  Göran Stafrin, 29 mars 2017

  Sophie Hannah begår återigen Hercule Poirot, den här gången med lite bättre resultat än senast. Det beror kanske på att översättningen den här gången var gjord av någon som har lite bättre handlag med det engelska språket.

  Tyvärr envisas Hannah med att para ihop mästerdetektiven med den bedrövlige kommissarie Edward Catchpool som vid en jämförelse får Poirots gamle vapendragare, kapten Hastings, att framstå som ett geni. Intrigen är i slutänden logisk, men tämligen långsökt. Det är i... Läs hela recensionen

 3. Ren läsglädje!
  Dhana Deshnoor, 10 oktober 2016

  Agatha Christies efterträdare Sophie Hannah har övertagit arvet efter Christie med bravur. Precis som Christie är Hannah en god människokännare, bra historieberättare och använder en träffande språk, som i mångt och mycket påminner om Christie själv. Hannah har redan skrivit en bok med Hercule Poirot, Monogrammorden, men jag tycker faktiskt den senaste, Stängd kista (Bookmark förlag, 2016), är ännu bättre.

  Den store Hercule Poirot, har tillsammans med sin medhjälpare Edvard Catchpoo... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sophie Hannah