En riskfylld satsning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-12-22
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
210 x 147 x 17 mm
Vikt
447 g
SAB
Hc
ISBN
9789188173607

En riskfylld satsning

(17 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-12-22
219
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Curt är less på det grådaskiga 70-talets Sverige där han driver ett litet företag i en svensk småstad. Livet som småföretagare är en ständig kamp med regelverket och han upplever hur han tvingas jobba dygnet runt för att få det att gå ihop. Så en dag får han syn på en annons i en tidning om att investera i andelslägenheter på det vackra Sri Lanka i Indiska oceanen. Han nappar och äventyret på paradisön börjar. Men snart visar det sig att även i paradiset finns det ormar och att ön omgärdas av lömska hajar.

Boken "En riskfylld satsning" tar sin början i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. En tid då vi svenskar av olika skäl sökte investeringsobjekt i andra länder. En del var trötta på den kalla årstiden och ville skaffa en lägenhet eller hus i ett varmare land för att bo i under vintern eller på ålderns höst. Andra sökte rena investeringsobjekt för att få avkastning på sina besparingar. Åter andra var rädda för den ökande socialiseringen och sökte en reträttväg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En riskfylld satsning
 2. +
 3. Arvet du fick

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arvet du fick av Amanda Lundeteg (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av En riskfylld satsning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig bok!
  G.H, 19 september 2017

  Utmärkt läsning som passade mig mycket bra. Kan inte annat än att rekommendera denna bok och författare starkt.

  Mvh,
  G.H

 2. Lysande.
  M.Berg, 4 juli 2017

  Kan inte annat än att instämma med de andra recensionerna hittills. En fantastiskt läsvärd bok som verkligen levererar. Hoppas på en uppföljare.

 3. Kanon!
  Alex , 13 juni 2017

  Chansade på något nytt och blev mycket positiv överraskad av denne författare. En intressant och väl skildrad historia som känns levande och sammanhängande. Karaktärerna var väl utvecklade, varierande och trovärdiga. Kanske inte någon nagelbitare, men mycket avslappnande läsning utan att någon gång bli tråkig.

  Kan rekommendera denna bok!

 4. En av de bättre böckerna jag läst
  Arne, 7 juni 2017

  En bok med många tragiska livsöden med inslag av humor. Berättelsen är såpass verklighetstrogen att man misstänker att författaren har varit med om en liknande historia. "En riskfylld satsning" var för mig en mycket rogivande bok som jag kan rekommendera.

 5. Rekommenderas
  Jan, 24 maj 2017

  En mycket bra bok med levande skildringar av karaktärer och omgivningar. Handlingen håller även ett bra tempo och kände inte att boken någon gång blev långtråkig. En intressant berättelse med trovärdiga karaktärer som ger en en del att fundera över på vägen. Uppskattade och rekommenderar varmt denna bok.

 6. Mycket bra
  Albert Gerland, 15 maj 2017

  En mycket bra bok där man verkligen kan känna igen flera av karaktärerna. Författaren skildrar väl miljön och karaktärerna samt berättar sin historia på ett sätt som gör det mycket lätt att följa handlingen. Fann denna bok mycket avslappnande och underhållande.

 7. En charmig berättelse.
  Thomas, 29 april 2017

  En förträffligt charmig historia om lyckosökande, naivitet och brustna drömmar. Perfekt läsning för att koppla av. Boken speglar även mycket väl den tid som skildras och karaktärerna känns mycket trovärdiga.

 8. En lyckad satsning!
  Stellan, 17 april 2017

  Blev rekommenderad denna bok av en vän och det visade sig vara en riskfylld men lyckad satsning! En vackert berättad och lättläst historia med karaktärer som säkert känns bekanta för många. En bok jag varmt kan rekommendera!

 9. En mycket rogivande bok!
  Jonas.L, 11 april 2017

  Detta var en mycket rogivande och eftertänksam bok som var ett nöje att läsa! Ser fram emot nästa bok av denne författare.

  PS: Undvik att investera i Sri Lanka! ;-)

 10. Mycket bra bok!
  Jens Emil Lundgren, 28 mars 2017

  Hade inte hört talas om denne författare förut men kände att det var dags att testa något nytt. Blev inte besviken då jag fann denna bok eftertänksam, avslappnande och mycket välskriven. En stundtals humoristisk men även tragisk bok med många olycksamma människoöden som säkerligen väl stämmer in på verkligheten under denna skildrade period då många sökte lyckan utomlands.

  Rekommenderas!

 11. En sannerligen positiv överasskning!
  Alice S., 24 mars 2017

  En charmig berättelse utifrån vitt skilda personligheters perspektiv där vi får följda deras drömmar, naivitet och livsöden. Många, inkluderat mig själv, kan säkert relatera till flera av karaktärerna i boken och den blinda naivitet som de flesta av oss någon gång under våra liv smittas av i jakten på våra drömmar. En utomordentligt väl berättad och lättläst bok som jag varmt kan rekommendera!

Visa alla 11 recensioner