Östra Södermalm - De gamla husen berättar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-12-07
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
228 x 207 x 12 mm
Vikt
490 g
ISBN
9789188173867

Östra Södermalm - De gamla husen berättar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-12-07
429
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stockholm är en av världens vackraste städer, mycket tack vare sina omgivande höjder och berg och det faktum att man aldrig är långt från vatten. Saltsjön eller Mälaren finns nästan alltid inom synhåll eller på promenad- åkavstånd. Men framförallt är det vår gamla bebyggelse i Gamla stan, på söders höjder eller i andra delar av staden som ger Stockholm dess karaktär.

I den här boken möter vi ett antal äldre miljöer på östra Södermalm, med bevarad bebyggelse från 1600- och 1700-talen och det tidiga 1800-talet. Vår fotografiska vandring tar oss från småfolkets (även om det fanns nog så rikt folk i grannskapet, som fabriksägare och t. o. m. adelsmän) Vita Bergen och Åsöberget, över det mera befolkningsmässigt blandade Fjällgatan och Mäster Mikaels gata, bort till Södermalmstorg och Götgatan, med dess palats, och till Hornsgatspuckelns gedigna borgerlighet.

I mantalslängder, rättegångsprotokoll, husförhörslängder, i byggnadsritningarnas inneboende förhoppningar och formspråk, överallt tar människorna som bodde här en gång, med sina glädjeämnen och besvikelser, gestalt. (Boken är rikt illustrerad, med 64 färgfoton och 106 fotografier i svartvitt.)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Östra Södermalm - De gamla husen berättar
 2. +
 3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Rosornas Krig

  Michael Nordin

  Efter drygt hundra års krig (1337-1453) mot Frankrike återvände de engelska soldaterna till sitt hemland - besegrade. De storvulna planerna på ett engelskt-franskt imperium styrt från London hadestrandat på fransmännens förbittrade motstånd. Nu vä...

 • Wegzug aus steuerlichen Gründen

  Barbara Salvatore, Rainer Deininger, Michael Nordin, Clemens Philipp Schindler, Roland Wild

  Das Buch gibt dem in Deutschland Steuerpflichtigen und dessen steuerlichen und rechtlichen Beratern einen Überblick darüber, wie zum einen der deutsche Fiskus auf einen Wegzug reagiert und zum anderen, welches steuerliche Umfeld in der Schweiz, in...