Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om Johan (del 1)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2015-10-06
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Pojken i bäcken
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc
ISBN
9789188187062
Pojken i bäcken (inbunden)

Pojken i bäcken

Inbunden Svenska, 2015-10-06
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En pojke är försvunnen! Tyst smyger en annan pojke förbi den upprörda skaran som nu är på väg i en skallgångskedja. Pojken är Johan, åtta år, och han bär på en hemlighet som kommer att utgöra en tung börda i hans unga liv.

Johan ryser, han kniper hårt ihop sina ögon och tänker på det som hände vid bäcken. Han ser för sitt inre hur de båda står nere vid bäcken de var förbjudna att leka vid, och låter långsamt händelserna spelas upp för sitt inre.

POJKEN I BÄCKEN är Lars Alms debutroman och handlar om pojken Johans uppväxt i gruvstaden Kiruna under 1950-talet. En oskyldig lek får ett tragiskt slut och som en följd av denna upplevelse kommer skuldkänslorna inte ge honom någon ro utan följa honom som ett dåligt samvete genom hans barndom och tidiga ungdom.

Ytterligare börda läggs på den unge pojkens axlar då hans familjesituation dessutom präglas av otrygghet på grund av faderns drickande och våldsamma humör under spritens inverkan. För Johan ökar otryggheten alltmer och han får svårt att klara av de mest vardagliga ting. Johans mamma och pappa skiljer sig efter år av slitningar och Johan tror då att tillvaron säkert blir bättre, men så blir inte fallet, snarare tvärtom.

ROMANEN om Johan med boktiteln ?Pojken i bäcken? påbörjades för drygt två år sedan och tog sig inledningsvis formen av ett projekt som i huvudsak var tänkt för ett personligt bruk och som baserat på egna erfarenheter, vad andra berättat och ren fiktion beskriva en pojkes uppväxt i en dysfunktionell familj.

Händelserna utspelar sig i ett gruvsamhälle i norra Sverige. Johan får kämpa såväl med att anpassa sig till en ganska så bister och stundtals brutal tillvaro som att finna sig själv och den väg han vill gå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pojken i bäcken
  2. +
  3. Mannen på väg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen på väg av Lars Alm (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Alm