Där vägen slutar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Anekdoter från Spiken, Kållandsö (del 1)
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2016-06-21
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Där vägen slutar
Illustratör/Fotograf
Linda Berling, Veronica Berling
Dimensioner
216 x 156 x 10 mm
Vikt
225 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789188187154
Där vägen slutar (inbunden)

Där vägen slutar

Inbunden Svenska, 2016-06-21
229
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Där vägen slutar är en skönlitterär bok som rymmer flera berättelser vilka ger glimtar ur såväl systrarnas eget liv som andra kända profilers liv i Spiken. Berättelserna är livfulla och humoristiska och ger en god inblick i hur livet på en ö i Kållandsös skärgård kan gestalta sig, på gott och ont.

Systrarna Berling är även konstnärer och boken innehåller fina illustrationer av dessa "Spikengubbar" som så väl gestaltas i boken.

Linda och Veronica Berling är tvillingar och växte upp i den lilla fiskebyn Spiken på Kållandsö i Vänern. De är komna ur en yrkesfiskarfamilj som kan spåra sina rötter tillbaka till Spiken sedan 1600-talet.

De kallades "Spikentöserna" då det inga andra töser fanns kvar i Spiken när sommargästerna åter flyttat in till stan. I brist på jämnåriga fanns det inte mycket annat att förströ sig med än att husera i hamnen eller gå runt i stugorna för att prata och fika med de gamla. På det viset kom systrarna nära och lärde känna det äldre gardet av sjöfolk i Spiken.

Uppväxten i en yrkesfiskarfamilj har starkt präglat berättelserna som de fått sig till livs genom samtal och upplevelser med personerna i boken. Såväl de gamla fiskarna som fadern, Sören Gustavsson, har utgjort viktiga källor.

Som ett naturligt led har de sedan ungdomen ägnat sig åt miljöpolitik och de har även följts åt då det gäller yrkesval. Under samma period i livet utbildade de sig till gymnasielärare och arbetar nu som lärare i Lidköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där vägen slutar
 2. +
 3. Där vägen börjar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där vägen börjar av Linda Berling, Veronica Berling (kartonnage).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Där vägen börjar

  Linda Berling, Veronica Berling

  "Där vägen börjar" är en skönlitterär bok som rymmer flera berättelser vilka ger glimtar ur såväl systrarnas egna liv som andra profilers liv i Spiken - denna gång med fokus på kvinnorna. Berättelserna är livfulla och humoristiska och ge...

 • Från Majtös till Spikentös

  Linda Berling, Veronica Berling

  Lilla-Vera kom på 1920-talet som fosterbarn från Majorna till den lilla fiske¿byn Spiken. Hennes föräldrar var alkoholister. Lilla-Veras förfäder var statare i Kungsbacka och följde med i den urbaniseringsvåg från landsbygden in till städerna som ...