Där vägen slutar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Anekdoter från Spiken, Kållandsö (del 1)
Utgivningsdatum
2016-06-27
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Illustratör/Fotograf
Linda och Veronica Berling
ISBN
9789188187161
Där vägen slutar (e-bok)

Där vägen slutar E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-06-27

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Där vägen slutar är en skönlitterär bok som rymmer flera berättelser vilka ger glimtar ur såväl systrarnas eget liv som andra kända profilers liv i Spiken. Berättelserna är livfulla och humoristiska och ger en god inblick i hur livet på en ö i Kållandsös skärgård kan gestalta sig, på gott och ont.

Systrarna Berling är även konstnärer och boken innehåller fina illustrationer av dessa "Spikengubbar" som så väl gestaltas i boken.

Linda och Veronica Berling är tvillingar och växte upp i den lilla fiskebyn Spiken på Kållandsö i Vänern. De är komna ur en yrkesfiskarfamilj som kan spåra sina rötter tillbaka till Spiken sedan 1600-talet.

De kallades "Spikentöserna" då det inga andra töser fanns kvar i Spiken när sommargästerna åter flyttat in till stan. I brist på jämnåriga fanns det inte mycket annat att förströ sig med än att husera i hamnen eller gå runt i stugorna för att prata och fika med de gamla. På det viset kom systrarna nära och lärde känna det äldre gardet av sjöfolk i Spiken.

Uppväxten i en yrkesfiskarfamilj har starkt präglat berättelserna som de fått sig till livs genom samtal och upplevelser med personerna i boken. Såväl de gamla fiskarna som fadern, Sören Gustavsson, har utgjort viktiga källor.

Som ett naturligt led har de sedan ungdomen ägnat sig åt miljöpolitik och de har även följts åt då det gäller yrkesval. Under samma period i livet utbildade de sig till gymnasielärare och arbetar nu som lärare i Lidköping.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Från Majtös till Spikentös

    Linda Berling, Veronica Berling

    Lilla-Vera kom på 1920-talet som fosterbarn från Majorna till den lilla fiske-byn Spiken. Hennes föräldrar var alkoholister. Lilla-Veras förfäder var statare i Kungsbacka och följde med i den urbaniseringsvåg från landsbygden in till städerna som ...

  • Där vägen börjar

    Linda Berling, Veronica Berling

    "Där vägen börjar" är en skönlitterär bok som rymmer flera berättelser vilka ger glimtar ur såväl systrarnas egna liv som andra profilers liv i Spiken - denna gång med fokus på kvinnorna. Berättelserna är livfulla och humoristiska och ge...