Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om Johan (del 2)
Utgivningsdatum
2016-10-03
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
ISBN
9789188187208
Kvinnan på stigen (e-bok)

Kvinnan på stigen E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-10-03

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
KVINNAN PÅ STIGEN är en fristående fortsättningen på berättelsen om Johan från Lars Alms debutroman POJKEN I BÄCKEN som handlade om Johans uppväxt i gruvstaden Kiruna och hur han fick kämpa såväl med att anpassa sig till en ganska så bister och stundtals brutal tillvaro som att finna sig själv och den väg han ville gå.
I romanen "Kvinnan på stigen" får vi följa Johans väg in i vuxenlivet och alla de drömmar han bär inom sig, hans behov av kärlek och bekräftelse och hans försök att bryta upp från den miljö som präglat hans uppväxt.

Johan bär på tunga och tragiska minnen från sin barndom. Alkoholmissbruk och slagsmål var en del av vardagen i den familj där han växte upp i gruvstaden Kiruna under 50-talet. Dessutom bär han med sig minnet och skuldkänslorna från en tragisk olycka i vilken han känner sig djupt skyldig. Trots detta försöker han reda upp sitt liv - men någon ger honom ingen ro.
Som ett omen dyker en främmande kvinna upp i Johans tillvaro och på de mest konstiga tider. Är hon bara ett hjärnspöke eller är hon en verklig människa av kött och blod.
"Du har en djävul på din axel ... ser du inte den ... det kommer gå dig illa." Kvinnan spottade ut orden i en kaskad av saliv.

Lars Alms första roman "Pojken i bäcken" har fått många fina vitsord.

"Debut om elände i spritens fotspår"
Berättelsen är fylld av dramatik och Alm har förmågan att skapa spänning redan från början. Man vill få reda på hur det går för den olycksdrabbade Johan.
(Norrbottenskurirern 2015)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Alm