Mannen på väg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om Johan (del 3)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Mannen på väg
Dimensioner
217 x 143 x 35 mm
Vikt
485 g
SAB
Hc
ISBN
9789188187307
Mannen på väg (inbunden)

Mannen på väg

Inbunden,  Svenska, 2017-09-28
268
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
MANNEN PÅ VÄG är den sista och avslutande delen i "Berättelsen om Johan". I tidigare böcker har vi fått följa Johans kamp mot det dåliga samvetet, hans tragiska uppväxt i en dysfunktionell familj kantad av alkoholmissbruk och våld samt hans eget missbruk.

I MANNEN PÅ VÄG får vi följa Johans kamp för att leva som nykter alkoholist med allt vad det innebär då det kommer till trassliga relationer såväl inom familjen som i arbetslivet. Skall Johan klara att leva nykter och hålla ihop sitt äktenskap? Kommer den nya och förbättrade relationen till sonen att hålla i sig, och hur blir hans relation till sin far och sina syskon? Följ med på Johans fortsatta resa och hans kamp att försöka leva som nykter alkoholist trots att minnen och dåligt samvete gäckar honom.

"Johan hade aldrig berättat för någon om den verkliga händelsen vid bäcken vilken slutade i Tages drunkning och som för honom själv resulterade i år av ångest och dåligt samvete. I vuxen ålder, och efter det att han valt att leva nykter, trodde Johan att han hade gjort upp med sitt förflutna, vilket till viss del var sant. Han hade bett om förlåtelse till personer han gjort illa eller på annat sätt sårat i alkoholpåverkat tillstånd och med det hade Johan känt sig nöjd. Men hans delaktighet i Tages drunkning var en väl förborgad hemlighet, och skulle så förbli ..."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Alm