Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-01
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
ISBN
9789188187376
Flickebarnet i sävlådan : en tragisk historia från det fattiga Sverige (e-bok)

Flickebarnet i sävlådan : en tragisk historia från det fattiga Sverige E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-01

Styckköp

38

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sensommaren 1915 fick stadsläkaren i Jönköping magistratens uppdrag att förrätta "besiktning och liköppning å döda kroppen af ett spätt flickebarn som anträffats flytande i Munksjön." Barnliket var inlindat i papper och "låg inlagt i en sävlåda". Obduktionen visade att hon hade andats. Lungblåsorna synas å de blekröda partierna öfver allt luftfyllda, skrev stadsläkaren i sin rapport.

Vem var flickebarnet? Hur hamnade hon i sävlådan? Vem kastade henne vattnet?

Flickebarnet i sävlådan är ett av de många barn som förlorade sina liv på grund av de svårigheter som många människor levde i kring sekelskiftet 1900.

Den här boken handlar om hennes mor, kvinnan som stod åtalad för barnamord. Hennes livs historia liknar många andra kvinnors som åtalades för samma typ av brott, men är också unik genom den sorgliga bakgrund och tragiska framtid som var hennes öde.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hjördis Levin

  • Kampen mot vita slavhandeln : trafficking i historiskt perspektiv

    Hjördis Levin

    Under 187080-talen avslöjades att minderåriga engelska flickor såldes till belgiska bordeller och att det förekom ett utpräglat sexuellt våld mot barn i London. Det fick till följd att en nationell förening bildades, dels för att bevaka att lagarn...

  • Charlotta och hennes värld

    Hjördis Levin

    Charlotta bor på landet med sina föräldrar och sin bror Lollo. Det som berättas om dem hände för länge sedan, under några år innan andra världskriget bröt ut. Följ med in i Charlottas värld! Charlotta och hennes värld är en charmig berättelse från...