Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Doressea (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2018-05-24
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Avien
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Dimensioner
217 x 140 x 32 mm
Vikt
491 g
SAB
uHc
ISBN
9789188187390
Avien (kartonnage)

Avien

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage Svenska, 2018-05-24
200
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Avien" är den första delen i trilogin om den fiktiva världen Doressea, där kriget mellan Dorien och Elysien har pågått längre än någon kan minnas.

Isondras lillebror Gabriel är svårt sjuk. Läkarna menar att det är hopplöst, men Isondra tänker inte bara sitta och titta på när sjukdomen suger livet ur hennes lillebror. I ett ögonblick av desperation fattar hon ett beslut som kommer att vända upp och ned på ett redan instabilt Doressea. På hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna bubblar upp till ytan. Vad Isondra väljer att göra - eller inte göra - innebär liv eller död för många fler än bara Gabriel.

Magi och mirakel hör inte hemma i en värld som är trist och grå och grym och rå. Men när man tvingas ifrågasätta precis allt och alla och lite därtill, behöver man då inte också ifrågasätta sin egen världsbild? Behöver man inte ifrågasätta sig själv?

"Avien" är ett kärleksbarn mellan den klassiska och den moderna fantasyn, samtidigt som den bryter ny mark. I en färgstark miljö med unika karaktärer behandlas både magi och vardagsnära ämnen som sjukdom, fattigdom, förtryck och död, men också vänskap, kärlek, och framför allt: hopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Avien
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 359 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Avien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande med bra tempo från första sidan
  Marias bokhylla, 17 april 2021

  4,5/5

  Isondra bor med sin mamma och dödssjuka lillebror i Cent, en av städerna i Doressea. För att rädda sin lillebrors liv, tar hon ett ödesdigert beslut och försöker ta sig utanför stadsmurarna till den andra staden Elysien. Hon hinner dock inte långt innan hon blir biten av ett giftigt djur, men räddas av Alexander och Ben. Men Lucas, kapten för Elysiens militär, tar henne fången, och vill att hon ska hjälpa honom att ta bort skölden som finns över Cent, så att kriget mellan städe... Läs hela recensionen

 2. Ett härligt fantasyäventyr
  Lovisa Wistrand, 2 oktober 2019

  Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. Jag gillade verkligen relationen mellan Isondra och Alexander och kan ha tjutit rakt ut av lycka när de äntligen (spoilervarning!) kysstes i den mörka grottgången. En riktigt het och efterlängtad scen!

  Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanrian... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderar starkt!
  -, 1 oktober 2019

  Isondras bror är dödligt sjuk och hon är beredd att göra allt för att rädda hans liv.

  Med hjälp av Pantern finner Isondra en väg ut genom Cent och tar sig till Elysien. I hela sitt liv har hon fått höra historier om hur brutala Elysierna är. Men är allt så svart och vitt som Isondra har trott?

  Sättet Maria Wälsäter skriver på är fängslande, målande och fullständigt fantastiskt! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte sträckläsa boken.

  Miljöbeskrivningar och pe... Läs hela recensionen

 4. Unik och vacker värld, enastående språk! Läs!
  Snezana Lindskog, 9 augusti 2019

  Mina varmaste rekommendationer och ett stort BRAVO får denna första del ett av trilogin "Dorossea" Jag vill inte jämföra Avien med något annat verk. Den står starkt för sig själv. Den unika världen Maria har skapat är sannerligen vacker.
  Berättelsen drivs framåt mestadels genom slagfärdiga repliker och det tycker jag författaren har lyckats med bravur.
  Vackra smidiga meningar som ger tydliga bilder. Isondras tankar är glasklara. Hon är en drivkraftig individ som har styrka och mod. M... Läs hela recensionen

 5. Rekommenderas varmt
  Linn, 29 maj 2018

  Underbar, lättläst och spännande! Isondra är en envis, undersökande och frågvis person, framförallt i sitt inre - man lär verkligen känna henne. Jag fastnade snabbt i storyn och ser fram emot nästa del i trilogin!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Maria Wälsäter

 • Stjärnfödd

  Maria Wälsäter

  Stjärnfödd är den efterlängtade uppföljaren till den drivna fantasyromanen "Avien" (2018) Att Isondra fortfarande lever är ett mirakel i sig. Nu slits hon mellan vem hon var, vem hon borde vara, och vem hon är, samtidigt som allt hon har...