Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-05-31
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Illustratör/Fotograf
Anicia Sundström Eriksson
ISBN
9789188187451
Skammen är inte din (e-bok)

Skammen är inte din E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-31

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skammen är inte din, inte skulden heller.

Denna bok är en resa via dikt och prosa om att bli hel som människa, en resa mot ett psykiskt tillfrisknande. Det innebär att du får följa med i upp- och nedgångarna och ta del av det allra smärtsammaste men även det allra finaste.

Det är så viktigt att försöka få bort skammen kring psykisk ohälsa och hjälpa människor att känna sig mindre ensamma, för vi är inte ensamma. Det börjar nog mycket med att vi vågar prata om våra egna erfarenheter, som andra kan känna igen sig i. Ett annat utbrett problem är våld mot kvinnor, däribland sexuella övergrepp. Även där finns en enorm skam och skuld bland de utsatta, inte sällan från samhället men även från den utsatta själv. Vi lär oss från barnsben hur vi ska göra för att undvika att bli våldtagna, att bli ofredade.

Men skulden ligger aldrig hos oss. Nu vill jag göra allt i min makt för att hjälpa, och jag börjar genom att klä av mig skydds-kläderna och berättar om mitt mörker. Om de allra djupaste och råaste känslorna, tankarna och reaktionerna efter trauma. Skammen är inte vår, inte skulden heller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skammen är inte din. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok om det mörkaste och vägen tillbaka.
  Ewaleena Sundström, 22 mars 2019

  Berättelsen berör oerhört mycket, träffar rakt i hjärtat. Den är sorglig, många gånger kommer tårarna, och samtidigt så vacker och hoppet växer fram och börjar spira 💕 Anicia orkade inte leva för tre år sedan, men idag mår hon bra, har ett bra liv som hon äntligen kan njuta av 💕

 2. Skammen...
  Erilun, 6 mars 2019

  Motsvarade inte alla mina förvöntbigarcefter hag läst en recension om boken. Inte söka vad jag sökte, säkert bra flr många andra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anicia Sundström Eriksson

 • Allt du aldrig hann säga

  Anicia Sundström Eriksson

  Viola bär en hel livstids bagage på sina axlar, trots att hon bara är fjorton år. Som liten smög hon som på äggskal för att inte väcka sin pappas ilska, gjorde allt och lite till för att inte vara till besvär. Särskilt när hennes pappa hade den dä...

 • Not your shame

  Anicia Sundström Eriksson

  "Not your shame" is a journey through poetry and prose in becoming whole as a person, a journey in recovering from mental illness. This means that you get to follow the ups and downs and take part of the most painful but also beautiful parts. It i...