Världens dummaste folk : så blir de godtrogna svenskarna grundlurade (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-09
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
ISBN
9789188187512
Världens dummaste folk : så blir de godtrogna svenskarna grundlurade (e-bok)

Världens dummaste folk : så blir de godtrogna svenskarna grundlurade E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-09

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Är svenskarna världens dummaste folk?

I Amerika har det varit ett begrepp att svenskar som emigrerade dit ansågs som dumma, i den bemärkelsen att de var lättlurade. Är detta sant i dagens Sverige? Håller vi på att luras in på farliga vägar?

Häpnadsväckande och obehagliga uppgifter visar att så är fallet och för första gången träder en helhetsbild fram. De godtrogna svenskarna har blivit grundlurade, bland annat på freden.

Denna bok visar att vi i Sverige är med och skapar krig, att dessa krig är en huvudorsak till flyktingkrisen och att dessa flyktingar lätt drabbas av människo-handel. Boken tar även upp vårt felinriktade "försvar" och att mycket av detta sker på grund av att vår demokrati inte fungerar som vi tror.

Ett exempel är Sveriges roll i så kallade "utomrättsliga avrättningar". Flera sådana uppgifter har redan publicerats offentligt men ingen verkar då ha tagit någon större notis om, eller lagt ihop de olika uppgifterna, vilket nu görs i denna bok.

Kärnvapenfrågan belyses också från ett nytt perspektiv. Vi har länge fått höra att vårt samarbete med kärnvapenmakter gör oss säkrare, men är det verkligen så?

Vi göds med lögner, något vi måste ändra på. Sven Ruin lyfter fram behovet av en ärlighetskultur och berättar även om hur lögner inom näringslivet kan förstöra verksamheter.

Hade Håkan Juholt rätt när han uttryckte sin oro över att Sverige kan vara på väg att förlora demokratin? Mycket tyder på att så är fallet!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens dummaste folk : så blir de godtrogna svenskarna grundlurade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En tankeställare: vad är fake News?
  Jolaj, 7 april 2021

  Här finns många ifrågasättanden om det som hänt i Sverige under senare år. Mycket är sådant som man hört talas om tidigare, men det är intressant att få det samlat på det här sättet.
  Och det gör att varje information man får från stats-TV elller statsradio kommer man att ifrågasätta .Allt. Vilket inte innebär att man kan lita på "fake News" heller.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sven Ruin

 • Small-Scale Renewable Energy Systems

  Sven Ruin, Goeran Siden

  A revolution is ongoing in the field of small-scale energy solutions, which can enable lower impact on the environment, more robust supply and self-determination. Solar power and other forms of renewable energy sources, which you can implement to ...

 • Världens dummaste folk?

  Sven Ruin

  Är svenskarna världens dummaste folk? I USA har det varit ett begrepp att svenskar som emigrerade dit ansågs som dumma, i den bemärkelsen att de var lättlurade. Är detta sant i dagens Sverige? Håller vi på att luras in på farliga vägar? Häpnadsväc...