Älska med mig till Beijing (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Älska med mig till Beijing
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form) / Svensson Borg, Ylva (foto)
Illustratör/Fotograf
Ylva Svensson Borg
Dimensioner
217 x 157 x 12 mm
Vikt
323 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789188187611
Älska med mig till Beijing (kartonnage)

Älska med mig till Beijing

Kartonnage Svenska, 2019-03-15
188
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Illustratören, konstnären och poeten Ylva Svensson Borg gestaltar i bild och dikt en resa med tåg över en hel kontinent. I Älska med mig till Beijing får vi följa Ylva då hon korsar en hel kontinent tillsammans med en främling. Denna diktsamling handlar om att våga hoppa, falla och våga känna. Även när man inte vet hur det slutar. Och framför allt att våga när man faktiskt vet hur det slutar. När det inte kommer att bli ett lyckligt slut.

Resan längs bland annat Transsibiriska järnvägen gjordes hösten 2018 och var ett äventyr som hon drömt om sedan barnsben. Tillsammans med en i stort sett främling tillryggalade hon under några veckor de nästan 9000 kilometrarna till Beijing. Planen var att i teckningar och foton skildra vad som hände med människorna i det trånga utrymmet på tåget. Men istället koncentrerades de egna känslorna i den smått klaustrofobiska kupén och vid Bajkalsjöns strand lade Ylva undan färgerna och började istället göra något helt nytt, skriva poesi. Det blev en hjärtslitande historia om hennes känslor, till sig själv och till sin reskamrat.

Även om det är en sorglig och högst personlig berättelse som tar form i boken så hoppas Ylva ändå att läsaren ska finna ett slags hopp och mod i dikterna och bilderna. Mod att göra samma sak, att kasta sig ut i äventyret och att våga känna. För hur det än slutar så är det alltid värt det!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Älska med mig till Beijing
  2. +
  3. Rätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rätten av Pernilla Berglund (häftad).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »