Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Ostindiefararen Götheborg (del 1)
Utgivningsdatum
2020-06-05
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
ISBN
9789188187901
Götheborg : förbjuden last (e-bok)

Götheborg : förbjuden last E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-06-05

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Thriller om Ostindiefararen
En septemberdag 1745 ränner ostindiefararen Götheborg på grund strax utanför sin hemmahamn. Lasten från Kina är värd en förmögenhet och olyckan tycks oförklarlig. Ombord finns dessutom en mystisk artefakt som måste smugglas iland i största hemlighet.

Strax efter olyckan börjar underliga saker hända, framför allt runt Kungshöjd.

Detta är upptakten till en hisnande berättelse som ger eko från 1700-talets skabbiga gränder och ända in i vår tid. Följ den ockulta detektiven Maphalda genom ett mörkt Göteborg befolkat av ljusskygga varelser. Molnen hopar sig när hon reser till Lidköping för att ta emot ett speciellt arv efter sin mormor och upptäcker en högst personlig koppling till händelserna kring ostindiefararen Götheborg. Var grundstötningen verkligen en olycka och vad är det egentligen som ruvar under Kungshöjd?

Han spanar ut mot båtarna som är på väg mot den sjunkande fullriggaren. Håller sig lite i bakgrunden och får snart nog ögonen på en speciell slup med svarta segel. Bra, där kommer de kräken! Vid sina fötter har han ett stort bylte som till varje pris måste undsättas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dennis Jakobsson

  • Maphaldas moln

    Dennis Jakobsson

    Uppföljare till  Götheborg - förbjuden last En avhoppad Illuminatiagent anförtror några topphemliga filer åt Maphalda. Det blir starten för en händelsekedja som bokstavligen vänder tillvaron över ända. Plötsligt vill magikerna se henne död oc...