Shared service management : utveckling av organisationers stödjande funktionktioner (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2015-10-16
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
235 x 165 x 20 mm
Vikt
504 g
SAB
Qba
ISBN
9789188193001
Shared service management : utveckling av organisationers stödjande funktionktioner (kartonnage)

Shared service management : utveckling av organisationers stödjande funktionktioner

Kartonnage Svenska, 2015-10-16
291
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken lyfter fram de centrala staberna, den stödjande verksamheten i organisationen, som sällan fått stå i rampljuset i böcker om företagsekonomi och organisation. Den pågående utvecklingen innebär att hela eller delar av exempelvis inköp, ekonomi, HR och IT ofta bedrivs i så kallade Shared Service Center eller Verksamhetsstöd.
Författarna, som är organisationskonsulter, lyfter fram Service Management som ett utmärkt verktyg för hur man kan omvandla sin stab till ett kundanpassat, kostnadseffektivt och strategiskt bidragande verksamhetsstöd. De beskriver hur man gör för att uppfylla alla krav som ställs från ägare, politiker och ledning när det gäller nytto- och besparingseffekter, samtidigt som verksamheten ska erbjuda stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter för medarbetarna.
Boken vänder sig till dig som är ansvarig för en stab eller stödfunktion, men också till dig som är VD eller GD och ansvarig för att få ut mesta möjliga nytta av dessa stödjande resurser.

Böcker om företagsekonomi handlar ofta om storföretagens problem och lösningar. I denna bok har författarna valt ett bredare perspektiv och beskriver ett aktuellt ämne, stabs- och stödfunktionernas utveckling, för såväl offentlig som privat sektor och stora och medelstora företag. Man fångar därför såväl skilda förutsättningar som för- och nackdelar med olika lösningar.
Christer Jönsson VD KF Shared Services AB.

Samordning och effektivisering av stödjande verksamhet är ett aktuellt ämne inom såväl privat som offentlig sektor. Hittills har det dock saknats någon bra bok på området. Anders Kron och Mikael Wallgren har genom sammanställning av egen verksamhet, akademisk teori och andras erfarenheter lyckats fylla ut detta tomrum på ett bra sätt.
Roger Eklund stf GD Energimyndigheten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Shared service management : utveckling av organisationers stödjande funktionktioner
  2. +
  3. Tillväxt i otakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillväxt i otakt av Harald Edquist, Arvid Wallgren (häftad).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna