Karl Staaff : arbetarvän, rösträttskämpe och socialreformator (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2015-09-28
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 134 x 15 mm
Vikt
223 g
SAB
Lz Staaff, Karl
ISBN
9789188193018
Karl Staaff : arbetarvän, rösträttskämpe och socialreformator (häftad)

Karl Staaff : arbetarvän, rösträttskämpe och socialreformator

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-09-28
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Karl Staaff var liberal partiledare, statsminister i två omgångar och under lång tid en av de viktigaste förkämparna för en politisk modernisering av Sverige. I denna antologi ger fyra författare, med stor kunskap om den svenska liberalismens historia, en bild av Karl Staaffs betydelse. Boken ingår i en minnesbox som ges ut med anledning av 100-årsminnet av Karl Staaffs död den 4 oktober 1915. I minnesboxen ingår även en bok av Hans Lindblad om den strid kring parlamentarismen, demokratin och försvaret som kulminerade med bondetåget och borggårdskrisen 1914 och Staaffs avgång som statsminister.

I antologin skriver Håkan Holmberg om Staaffs studenttid i Uppsala som präglades av kamp för andlig frihet och folkbildning med studentföreningen Verdandi som viktig plattform. Svante Nycander behandlar Staaffs kamp för arbetarnas fackliga rättigheter och hans betydelse för framväxten av den svenska modellen på arbetsmarknaden. Anders Johnson belyser rösträttsstriden medan Marika Hedin skriver om Karl Staaff som företrädare för förra sekelskiftets sociala reformliberalism.

I ett avslutande kapitel diskuteras Karl Staaffs relevans i dag. Antologin innehåller också en kort biografi med data om bland annat Karl Staaffs person och de regeringar han ledde samt samtida värderingar av hans insats i svensk politik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Karl Staaff : arbetarvän, rösträttskämpe och socialreformator
  2. +
  3. Karl Staaff, försvaret och demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Karl Staaff, försvaret och demokratin av Hans Lindblad (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »