Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-25
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188193100
Fly bankfällan (e-bok)

Fly bankfällan (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-05-25
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Kanske lever du i tron att finansbranschen fungerar som andra branscher. Går du ut och äter på en dyr gourmetrestaurang får du ju vanligtvis bättre mat än på en billig vägkrog. Men så fungerar inte finansbranschen. Ett dyrt bolån är inte bättre än ett billigt bolån och en dyr fond är inte bättre än en billig fond.

De flesta kommer att kunna spara tusentals kronor om året på att byta ut dyra finansiella tjänster mot billigare men precis lika bra tjänster. För den som befinner sig i medelåldern och har bolån, tjänstepension och ett stort privat sparande kan det mycket väl närma sig 100 000 kronor som kan sparas.

Finansbranschen har under alla år försökt måla upp en bild av att finansiella tjänster är något som är komplicerat och kräver omfattande rådgivning och därmed höga avgifter. Banker och finansinstitut har även medvetet skapat produkter som är svåra att förstå. Boken skingrar branschens illusioner så att du i framtiden kan undvika att betala dyrt för tjänster som i många fall inte tillför något värde.

Till skillnad från vad banken vill få dig att tro är ekonomi i själva verket enkelt. Du behöver inte ha en universitetsexamen för att ta hand om dina pengar. Det räcker med att du läser den här boken.

Bo Haldell är en pseudonym. Författaren har en högre befattning i en av våra storbanker. Om hans riktiga namn avslöjas skulle hans position äventyras.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fly bankfällan