Välfärdslobbyisten : om caremadrevet, vårdvinster och demokratins nya utmaningar (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-05-12
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Sjöblom, AnnSophie (form)
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
487 g
SAB
Vpa
ISBN
9789188193247
Välfärdslobbyisten : om caremadrevet, vårdvinster och demokratins nya utmaningar (kartonnage)

Välfärdslobbyisten : om caremadrevet, vårdvinster och demokratins nya utmaningar

Kartonnage Svenska, 2016-05-12
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hösten 2011 exploderade det mediedrev som blev Caremaskandalen. Hela välfärdsbranschen drogs med och plötsligt hamnade frågan om vinster i välfärden högst upp på den politiska agendan. Flera år senare debatteras denna fråga fortfarande flitigt. Som få andra frågor engagerar och polariserar den, och framtiden för branschen är fortfarande osäker.
Som den privata vårdbranschens företrädare hamnade Vårdföretagarna mitt i skottgluggen för den massiva kritik som drog igenom det mediala och politiska landskapet. Organisationen stod inför den nästintill omöjliga uppgiften att vända opinionen och övertyga makthavarna om att inte dra undan mattan för branschen.
Denna bok är Håkan Tenelius berättelse. Som huvudlobbyist för Vårdföretagarna stod han mitt i stormen. Han låter oss följa den poliska och mediala cirkus som orsakades av publiciteten kring vårdföretaget Carema. Vi får ta del av maktspel, intriger, bakbundna politiker och en mediebransch som skjuter först och frågar sedan - om den alls frågar. Allt från första parkett.
Men syftet med boken går djupare än så. Politiken i Sverige har förändrats. In på den nya arenan har hundratals lobbyister vandrat. I boken blottläggs denna verksamhet och vi får se hur en lobbyist egentligen arbetar. Niels Selling, doktorand i statsvetenskap med specialisering på företagslobbying, hjälper oss igenom berättelsen genom att förklara vad lobbying innebär, vilka möjligheter och hot som den utgör, och ställa Håkan Tenelius mot väggen: Varför gjorde Vårdföretagarna som de gjorde? Och gjorde de rätt?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välfärdslobbyisten : om caremadrevet, vårdvinster och demokratins nya utmaningar
  2. +
  3. Hälsa och tillväxt : Vad betyder sjukvården?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsa och tillväxt : Vad betyder sjukvården? av Bengt Jönsson, Göran Arvidsson, Lars-Åke Levin, Clas Rehnberg (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »