Prostatacancer : en bok om hopp (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2016-08-18
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
192 x 133 x 18 mm
Vikt
300 g
SAB
Vgp
ISBN
9789188193292
Prostatacancer : en bok om hopp (inbunden)

Prostatacancer : en bok om hopp

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-18
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Läkaren såg på mig. Ögonen var allvarliga och omtänksamma. Han var äldre än jag och han talade till mig som en äldre man med oceaner av erfarenhet; han visste vad han talade om. 'Det viktiga är livet, Peter, att få fortsätta leva. Och om det skulle vara cancer, har du kommit hit i god tid.' Redan när jag skrev ner hans ord samma kväll anade jag att de skulle komma att bära mig igenom de kommande månaderna, och långt mycket längre än så."

Det här är Peter Örns personliga berättelse om att bli diagnostiserad med prostatacancer - en sjukdom som drabbar tiotusen män i Sverige varje år. I stor förtrolighet får vi ta del av hans upplevelse - ovissheten och ensamheten som det innebär att drabbas av en livshotande sjukdom, trots allt stöd från anhöriga och vänner. Men det här är också en bok om hopp. Idag är Peter Örn botad från sin prostatacancer. Han är frisk " tills dess annat bevisas". Han uppmanar med saklighet och engagemang andra män att vara lyhörda för sjukdomens tidiga signaler, att ha modet att söka läkare och inte väja för behandling. Utöver den egna berättelsen och samtal med andra drabbade i den nära bekantskapskretsen, innehåller boken också en intervju med läkaren och forskaren Jonas Hugosson - en av Sveriges mest framstående prostatakirurger och den som opererade Peter Örn. Prostatacancer - en bok om hopp, är angelägen läsning både för drabbade män och deras anhöriga. Här varvas djupa existentiella spörsmål med praktiska råd, erfarenheter och information. Den vidgas till en hyllning till livet och till vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prostatacancer : en bok om hopp
 2. +
 3. I Cancerns Skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Cancerns Skugga av Kjell-Olof Feldt, Birgitta Von Otter (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Prostatacancer : en bok om hopp. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hopp
  Tacksam, 22 maj 2018

  Tack Peter Örn för att du delat detta med andra. Denna bok har hjälpt min man och vår familj nu när min man har drabbats av denna sjukdom . Tusen tack. Nu kan vi alla känna hopp.

 2. Boken ger positiva känslor.
  Sven Rolf Halle, 15 februari 2017

  För de som ska gå igenom en behandling för prostatacancer är boken klargörande och utan förskönande omskrivningar. Den ger läsaren hopp och förhoppningsvis även initiativ att dela med sig om sin situation till sina närmaste.
  För de som redan har gått igenom en behandling är det en läsning med många igenkännande situationer. Har man känt sig ensam i sin situation ger boken många aha och javisst-så är det- upplevelser.
  Kan verkligen rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Örn

 • Leda med tillit

  Peter Örn, Peter Örn

  Det är dags att öka tilliten och ge mer utrymme för professionen. Det är dags för en bättre dialog och mer samverkan kring uppdragen i välfärden. Att leda med tillit - hur gör vi det? Behovet av samhällsvetare med kunskap om samhällets organisatio...

Bloggat om Prostatacancer : en bok om hopp

Övrig information

Peter Örn arbetar som föreläsare, författare och styrelseproffs. Han har tidigare varit partisekreterare i Folkpartiet och chef för Svenska Röda Korset, Riksteatern och Sveriges Radio.