Tough Love (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2018-05-07
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Forslund, Mathias (form)
Dimensioner
216 x 165 x 15 mm
Vikt
723 g
SAB
Em-cz Täby: Internationella engelska skolan
ISBN
9789188193711
Tough Love (inbunden)

Tough Love

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-07
219
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under ett kvarts sekel har Internationella Engelska Skolan (IES) erbjudit familjer ett tydligt alternativ för barnens utbildning. Detta är historien om hur Engelska Skolan startades och har växt, från en början där grundaren Barbara Bergström måste tigga ihop möbler och städa skolan själv på helgerna för att få ekonomin att gå ihop till ett företag med 36 skolor, 26 000 elever och en omsättning på 2,5 miljarder kronor.

Sedan 17 år har Barbara och Hans Bergström bildat ett team som drivit organisationen framåt. Det är en historia om den svenska skolan, men också om ledarskap och uthålligt entreprenörskap. Engelska Skolan har växt under envis kamp mot myndigheter som haft motsatt syn på ordning i skolan, lärarnas auktoritet, betygsättning och mycket annat. Förbud från staten att verka har legat nära åtskilliga gånger. Kvaliteten på skolorna och föräldrarnas förtroende har varit avgörande.

Boken ger tuffa recept för den svenska skolan, byggda på gedigen erfarenhet. Den har också ett vidare intresse, för alla som funderar över villkoren för starkt ledarskap och utmaningarna när ett företag växer.

Grundaren Barbara Bergström har sedan 2001 verkat i nära samspel med sin man Hans Bergström, som under sin tid som chefredaktör på Dagens Nyheter drev en kraftfull kampanj mot den svenska flumskolan. Detta är deras gemensamma berättelse. Den ger väsentliga perspektiv på skola, entreprenörskap och vad som ger framgångsrikt ledarskap. Barbara Bergström utsågs 2009 till Årets företagare i Sverige av Företagarna och av Veckans Affärer 2017 till Årets mäktigaste kvinnliga entreprenör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tough Love
 2. +
 3. 23 saker som jag vill att ni påminner mig om när jag blir äldre

De som köpt den här boken har ofta också köpt 23 saker som jag vill att ni påminner mig om nä... av Hanne Kjöller (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tough Love. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En mycket läsvärd bok!
  Per Sandstedt, 20 juli 2019

  Svenska skolan är enlig många i kris. Boken Tough Love ger dock hopp om tillfrisknande. Boken handlar om Internationella Engelska Skolans 25 första år och behandlar hur Barbara Bergströms ideologi och hur den tar sig uttryck i skolan genom Policy för god lärmiljö. IES står för 1. Behärska engelska språket. 2. En trygg och ordnad skolmiljö i vilken lärare kan undervisa och elever lära. 3. Höga akademiska förväntningar och ambitioner.
  Boken beskriver en sann entreprenörs glädje över framg... Läs hela recensionen

 2. Tough Love. Om engelska skolan.

  Det är en mycket välskriven och intressant bok. Författarna berättar medryckande om det stora arbetet med att bygga upp engelska skolan. Mycket slit, många känslor, stor framgång. De väjer inte för obekväma sanningar om hur illa svenska myndigheter och mäktiga pedagogiska krafter bemött dem.
  Som en röd varm tråd genom boken går kärleken till barnen och allas rätt till arbetsro och självförtroende.

  Well done, Barbara och Hans!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Tough Love