Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-12-01
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188193933
Ingemar Stenmark - mer än bara åk (e-bok)

Ingemar Stenmark - mer än bara åk (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-12-01
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I "Ingemar Stenmark - mer än bara åk" sammanfattar Ulf Stenberg de omtumlande åren före och efter Ingemars genombrott. Som nyanställd på DN-sporten var Ulf först ut med att bevaka Ingemar Stenmark innan han slog igenom i norska Voss 1974. Därmed hade han ett försprång på två år ijämförelse med den lavin av svenska sportjournalister som brakade ned till Alperna efter Sveriges första seger i världscupen.

Det enorma mediepådraget bidrog till att Ulf Stenberg senare värvades som pressansvarig till landslaget och blev en del av dess innersta krets. Författaren, som med tiden också blev näravän med familjen Stenmark delar här med sig av oförglömliga anekdoter från och utanför skidbacken. Vi får läsa om riggade tävlingar, kroatiska terrorceller och om vad som hände bakom kulisserna, när den blyge tonåringen från Slalomvägen i Tärnaby blev Sveriges folkkäraste idol någonsin.

Med stor inlevelse ger Ulf Stenberg läsaren sin bild av vad som formade den unge vinnarskallen Stenmark. Det alpina underbarnets meritlista skulle komma att toppas av två OS-guld, fem VM-guld och 86 segrar i världscupen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ingemar Stenmark - mer än bara åk