Vad är det med Lisa? : en bok om ångest (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (31.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Barnboksserien om ADHD och NPF (del 3)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Malin Roca Ahlgren, Anna Lärk Ståhlberg
Utgivningsdatum
2018-12-16
Förlag
Kikkuli Förlag
Illustratör/Fotograf
Emil Maxén
ISBN
9789188195524
Vad är det med Lisa? : en bok om ångest (ljudbok)

Vad är det med Lisa? : en bok om ångest Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-12-16

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad är det med Lisa? är uppföljaren till "Coolt med ADHD" och "Jag har ADHD". Den handlar om Lisa som är 13 år och går i samma klass som Alice som har ADHD och är huvudperson i de andra böckerna. Lisa bor med sin mamma och sin katt Smulan. Hon spelar gitarr och Minecraft. Och så har hon ångest.

Boken handlar om trettonåriga LIsa som lider av ångestattacker. Hon är bland annat överkänslig för starka ljud, oväntade situationer och när det ställs för många krav på henne. I skolan blir det skolsystern Sofie som tar hand om henne när det är som värst. Hemma är det den förstående och tålmodiga mamman som försöker hjälpa henne. I berättelsen beskriver författaren att Lisa också är i kontakt med BUP. På BUP möter hon klasskamraten Alice som har ADHD. Flickorna blir kompisar och även klasskamraten Tore börjar ibland att umgås med tjejerna.

Tanken med denna bok är att lyfta och sprida kunskap om ångest och psykisk ohälsa. Den är tänkt som ett stöd för ängsliga, oroliga och ångestbenägna barn och deras föräldrar samt lärare i grundskolan.

Det är som om de kommer i klunga, mörka och stora. Inkränktar i huvudet på henne. Hon sitter helt stilla, försöker fokusera blicken på tapeten. Hennes andning blir snabb och hon knyter ihop händerna för att de inte ska börja darra. De är svettiga. Lisa vill skrika för att allt det där ska försvinna bort. Hon blundar igen för att se om det hjälper. I bakgrunden hör hon Kristin skrika: När du stupar nästa gång så vill jag bära dig. Låt mig vara din soldat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Roca Ahlgren