Psykoanalysens fyra grundbegrepp: Föreläsningarna, bok XI (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-10
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Mats Svensson, Carin Franzén
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
524 g
ISBN
9789188203038
Psykoanalysens fyra grundbegrepp: Föreläsningarna, bok XI (kartonnage)

Psykoanalysens fyra grundbegrepp: Föreläsningarna, bok XI

(2 röster)
Kartonnage, Svenska, 2015-08-10
279
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Jacques Lacans seminarium om psykoanalysens fyra grundbegrepp utspelade sig vid en kritisk punkt i hans karriär, läsåret 1964-65, då han hade förlorat sin plats som föreläsare vid sjukhuset Sainte-Anne och uteslutits från den internationella psykoanalytiska associationen (IPA). Sina föreläsningar får han istället hålla på École normale supérieure på rue d"Ulm. Här framträder han också för en delvis annan och bredare publik med ett budskap som sammanfattar och följer upp resultaten av hans då mer än tioåriga seminarium ägnat åt vad han kallade en "bokstavlig kommentar av Freuds text". Via sin analys av begreppen det omedvetna, upprepningen, överföringen och driften lämnar Jacques Lacan i detta elfte seminarium ett outplånligt bidrag till psykoanalysens teori och praktik.

"Analytikerns begär är inte ett rent begär. Det är ett begär efter att uppnå den absoluta skillnaden, den som griper in när subjektet konfronteras med det ursprungliga betecknande elementet och för första gången kommer i läget att underkasta sig det. Bara där kan betydelsen av en gränslös kärlek uppstå, därför att den är utanför lagens gränser, bara där kan den leva."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykoanalysens fyra grundbegrepp: Föreläsningarna, bok XI
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jacques Lacan