Rätten till rättigheter: Politiska texter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-04
Förlag
Tankekraft Förlag
Medarbetare
Burman, Anders (red.)
Dimensioner
220 x 150 x 12 mm
Vikt
336 g
ISBN
9789188203083
Rätten till rättigheter: Politiska texter (häftad)

Rätten till rättigheter: Politiska texter

Häftad,  Svenska, 2017-04-04
285
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hannah Arendt var i högre grad än någon annan modern samhällstänkare upptagen av att förstå politikens mening och dess möjlighetsbetingelser i vår tids pluralistiska värld. Tillsammans med undersökningarna av totalitarismens ursprung och människans villkor är det hennes reflektioner kring det politiska som har säkrat hennes status som en av 1900-talets mest betydelsefulla politiska teoretiker.

Den här antologin innehåller tio essäer, fragment och intervjuer av och med Arendt vilka samtliga på ett eller annat sätt handlar om politik. Några av texterna fokuserar på själva politikbegreppet medan andra behandlar politiska företeelser och frågor som flyktingars situation, mänskliga rättigheter, revolutionsbegreppet, kollektivt ansvar och civil olydnad. Boken ramas in av två intervjuer där Arendt på ett tillgängligt sätt redogör för sin allmänna inställning till det politiska samtidigt som hon tar ställning i olika samtidsaktuella politiska frågor. Allt som allt breddas, fördjupas och nyanseras här bilden av Arendts originella - och inte sällan provocerande - sätt att närma sig och teoretisera över politiken.

I en längre inledning ger bokens redaktör, Anders Burman, en allmän presentation av Arendts politiska tänkande och placerar in de översatta texterna i ett vidare sammanhang.

Parallellt med den här boken publiceras Att läsa Arendt. Redaktör för båda volymerna är Anders Burman, idéhistoriker verksam vid Södertörns högskola som på TankeKraft förlag tidigare gett ut Att läsa Hegel (tillsammans med Anders Bartonek) och Flykten från Hegel: Den postmoderna vänsterns genealogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätten till rättigheter: Politiska texter
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hannah Arendt