Turistisk vithet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-10
Förlag
Tankekraft Förlag
Dimensioner
210 x 134 x 8 mm
Vikt
159 g
ISBN
9789188203144
Turistisk vithet (häftad)

Turistisk vithet

Häftad Svenska, 2016-09-10
199
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
I Turistisk vithet och begäret till den andra kartlägger och granskar kulturgeografen Katarina Mattsson fenomenet etnisk turism, en global turismform där samtida resenärer vill uppleva exotiska och primitiva kulturer i så autentisk form som möjligt. Helst vill de komma i närkontakt med avlägsna och isolerade folkgrupper som aldrig tidigare varit i kontakt med turister.

Boken tar avstamp i en grupp svenska resenärers besök hos svarta familjer i en by på den sydafrikanska landsbygden. Under vistelsen uppstår en rad situationer och möten som på olika sätt synliggör hur konstruktioner av skillnad, annanhet och vithet präglar resenärernas känsloyttringar, upplevelser och handlingsmönster.

Utifrån dessa möten utforskar Mattsson hur den etniska turismen tar form kring konstruktioner av turistisk vithet och ett underliggande begär till den andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Turistisk vithet
 2. +
 3. Det ockulta sekelskiftet : esoteriska strömningar i Hilma af Klints tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ockulta sekelskiftet : esoteriska strömning... av Per Faxneld (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Mattsson

 • Rasismer i Europa - kontinuitet och förändring

  Katarina Mattsson

  Är Sverige och Europa rasistiskt? Få termer är så politiskt laddade som ordet rasism. Kunskapen om rasismen är liten och meningsmotsättningarna stora. Därmed är metoderna att bekämpa rasismen och dess uttryck begränsade. Boken Rasismer i Europa - ...

 • Rasismer i Europa - arbetsmarknadens flexibla förtryck

  Floya Anthias, Wuokko Knocke, Katarina Mattsson, Carl-Ulrik Schierup, Per Wirtén

  Sverige har aldrig varit en etniskt homogen nation och är det än mindr e i dag. Detta allt mer heterogena land präglar dock inte dess arbetsm arknads villkor och arbetssätt. Dess logik bygger fortfarande på exklu