Valfrihetens tyranni (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-19
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Dimensioner
215 x 140 x 12 mm
Vikt
283 g
ISBN
9789188203212
Valfrihetens tyranni (häftad)

Valfrihetens tyranni

Häftad Svenska, 2016-09-19
259
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Idag är valfrihet ett överordnat ideal, omhuldat från höger till vänster som själva grunden för ett fritt och gott samhälle. Såväl inom den offentliga politiken som i de mest intima aspekterna av privatlivet har idén om det fria valet med självklarhetens kraft etablerat sig som ett eftersträvansvärt mål.

Samtidigt finns det allt tydligare belägg för att valfrihetsnormen medför en rad negativa konsekvenser i form av ökad oro, stress och andra existentiella problem. Snarare än att vara en frigörande kraft tycks valfriheten i många fall upplevas som ytterligare en börda, med dess förväntningar om lycka och självförverkligande.

I Valfrihetens tyranni tar Renata Salecl ett brett grepp om denna för vår tid utmärkande problematik. Utifrån ett psykoanalytiskt perspektiv där hon diskuterar alltifrån konsumentval och privatekonomi till dagens nätdejtingkultur riktar Salecl en välbehövlig kritik mot de dilemman och återvändsgränder som den rådande valfrihetsnormen skapar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Valfrihetens tyranni
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Renata Salecl