Vem är rädd för Lacan? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-05
Förlag
Tankekraft Förlag
Medarbetare
Sjöholm, Cecilia (red.) / Bryngelsson, Erik (red.)
Dimensioner
220 x 150 x 23 mm
Vikt
396 g
ISBN
9789188203267
Vem är rädd för Lacan? (häftad)

Vem är rädd för Lacan?

Häftad Svenska, 2017-05-05
185
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den franska psykoanalytikern Jacques Lacans namn är förknippat med många röda skynken: spekulation, obegriplighet och patriarkal hållning. Detta kan ge upphov till en viss rädsla inför att ge sig i kast med hans teorier, inte minst med tanke på att Lacan vanligen presenteras som en abstrakt tänkare inriktad på strukturer, modeller och språklig analys. Men faktum är att Lacans seminarier ofta domineras av reflektioner kring kropp, kroppslig beröring och sinnen samt hur dessa fenomen påverkar vår subjektivitet och våra relationer till andra. Som texterna i denna antologi visar kan Lacans nyckelbegrepp hjälpa oss att finna ett språk för begärsformer och drifter som gängse analyser av samhälle och kultur annars har svårt att fånga.

Vem är rädd för Lacan? är den första bok som på svenska samlar originaltexter om Lacans teoretiska, analytiska och filosofiska arbete. Bidragen utgår från några av Lacans viktigaste begrepp och visar hur de konkret kan användas för att tänka vidare kring de ofta omedvetna processer som bestämmer både vår historia och vår samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem är rädd för Lacan?
  2. +
  3. Psykoanalysens fyra grundbegrepp: Föreläsningarna, bok XI

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykoanalysens fyra grundbegrepp: Föreläsningar... av Jacques Lacan (kartonnage).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven-Olov Wallenstein