Att leva feministiskt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-04
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Maria Åsard
Dimensioner
219 x 150 x 22 mm
Vikt
464 g
ISBN
9789188203298
Att leva feministiskt (häftad)

Att leva feministiskt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-04
281
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Att leva feministiskt visar Sara Ahmed hur feministisk teori uppstår ur vardagliga erfarenheter av att vara feminist i hemmet och på jobbet. Ahmed utgår särskilt från rasifierade feministers forskning och erbjuder en poetisk och personlig betraktelse över hur feminister görs till främlingar i de världar de kritiserar - men också hur feminister lär sig om världar genom sina försök att förändra dem.
Ahmed utvecklar sitt resonemang om "den feministiska glädjedödaren" och visar hur feminister har hittat kreativa lösningar - bland annat genom att skapa egna stödsystem - för att överleva förödande möten med rasismens och sexismens murar. Boken avslutas med glädjedödarens överlevnadskit och manifest som tillhandahåller praktiska redskap för ett feministiskt liv och på ett tydligt sätt lyfter fram sambandet mellan det innovativa skapandet av feministisk teori och att leva ett feministiskt liv.
Sara Ahmed är författare, forskare och aktivist. Bland hennes böcker återfinns Willful Subjects och The Promise of Happiness. På svenska finns sedan tidigare antologin Vithetens hegemoni.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leva feministiskt
  2. +
  3. Att bli respektabel : konstruktioner av klass och kön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bli respektabel : konstruktioner av klass o... av Beverley Skeggs (häftad).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Ahmed