Klassiska klippdockor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2017-09-01
Upplaga
1
Förlag
Egmont Publishing
Dimensioner
250 x 202 x 8 mm
Vikt
447 g
SAB
Rd
ISBN
9789188207265

Klassiska klippdockor

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-09-01

Slutsåld

Vem minns inte sin barndoms klippdockor? Att klippa ut, klä på och klä av och kanske tillverka egna kläder. Till den nya boken Klassiska klippdockor har Hemmets Journal plockat fram de allra mest ikoniska klippdockorna som publicerats i tidningen genom åren med kändisar som Björn Borg, Carola och Per Gessle.

Nostalgifaktorn är minst sagt hög i Hemmets Journals Klassiska klippdockor. Här presenteras ett urval av dockor från olika tidsepoker. Redaktionen har grävt djupt i arkiven och hittat en fantastisk skatt av gamla klippdockor. Från vackra rariteter från tidningens allra första nummer på 1920-talet till massor av kändisar från 1950-talet och framåt, som Björn Borg, Carola, Per Gessle, Audrey Hepburn och Elizabeth Taylor, kungen och drottningen och många mer.

Det här är bok som verkligen väcker barndomsminnena till liv. Känslan av att klä på Carola den klassiska kycklinggula vinnardressen från Melodifestivalen 1983, då hon vann med Främling. Eller Rod Stewart i en vit smoking med cerise byxor och matchande fluga i sann 80-talsanda. Det ger en nostalgikick som heter duga, säger Maria Öhrn, redaktör på Hemmets Journal.

Klassiska klippdockor kan läsas som en inspirerande och nostalgisk bildbok. Eller, för den som verkligen vill återuppleva sina barndomsminnen, går det utmärkt att klippa ut sin favorit med tillhörande garderob.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »