Gården på fjället (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Hallberg, Lars-Olof (fotograf)
Illustrationer
färgfoton
Dimensioner
275 x 250 x 25 mm
Vikt
1320 g
SAB
Nccdz Lillhärjåbygget
ISBN
9789188238559
Gården på fjället (inbunden)

Gården på fjället

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Välkommen till paradisets farstu! Hit går inga vägar -- men med fotvandring eller skidor över myren kommer man fram.

Under sju års tid har fotografen Lars-Olov Hallberg följt livet på Lillhärjåbygget, och i boken Gården på fjället berättar han om ett annorlunda liv fjärran från storstadshetsen. Här lever ägaren Karin Eriksson tillsammans med sin familj och med de fjällnära korna, utan elektricitet och moderna bekvämligheter. Jordbruket drivs på urgammalt vis i samklang med naturen.

Under de år Lars-Olov Hallberg följer det dagliga livet på gården byts arbetshästen ut och det är tjurslakt. Och varje år flyttar familj och kor upp till fäboden under sensommarens varma veckor. Lillhärjåbygget utsågs 2002 till kulturreservat, vilket innebär att gården kommer att finnas kvar och drivas på samma sätt även i framtiden.
I boken skildras vardagens arbete i den unika miljön i text och bilder på allt från storslagna naturvyer till enkla arbetsredskap.
Fotografen Lars-Olof Hallberg har följt Karin Eriksson och hennes familj och alla djuren genom snö och ljusa sommarnätter, slåtter, fäbodliv, kalvning och slakt. Med fantastiska foton och insiktsfulla texter berättar han om familjens annorlunda liv i väglöst land i början av 2000-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Olof Hallberg

Övrig information

Gården på fjället -- Lillhärjåbygget i södra Härjedalen -- ligger långt från elnät och kommunikationer och brukas som många fjällgårdar förr. Den är ett av Sveriges finaste odlingslandskap och sedan 2002 utsett till kulturreservat, Norrlands första och det tolfte i Sverige.
Fotografen Lars-Olof Hallberg har följt Karin Eriksson och hennes familj och alla djuren genom snö och midnattssol, slåtter, fäbodliv, kalvning och slakt de senaste tio åren. Med fantastiska foton och insiktsfulla texter berättar han om familjens annorlunda liv i väglöst land i början av 2000-talet.