Erik och Sigvard : om ett liv nära jorden och djuren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Dimensioner
257 x 230 x 20 mm
Vikt
820 g
SAB
Qd,Uh
ISBN
9789188238740
Erik och Sigvard : om ett liv nära jorden och djuren (inbunden)

Erik och Sigvard : om ett liv nära jorden och djuren

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-05-01
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Äntligen i nyutgåva - boken om Erik och Sigvard!

De två bröderna Gustafsson lever ett gammaldags jordbrukarliv nära naturen i Hågeryds by utanför Växjö. Författaren Stefan Edman och fotografen Torsten Axelsson följde dem i deras vardagsmödor med djur och landskap under ett helt år i mitten av 90-talet och fick ta del av både förnöjsamhet och livsvisdom.

Det blev en berättelse om ett småbrukar-Sverige på väg att försvinna, ett året-runt-reportage hos människor som lever enkelt och nära naturen - och som samtidigt kan kosta på sig att skämta om en del konstigheter i det moderna samhället.

Boken, som kom ut 1996, trycktes i flera upplagor. I denna nyutgåva finns också fortsättningen på berättelsen samt ett 40-tal bilder som inte publicerats tidigare. Hur har Erik och Sigvard det nu?

Sagt om boken:
"Det är slutligen en bok att njuta av och läsa om och om igen. Stefan Edman har en säkerhet i uttrycket som på pricken fångar olika stämningslägen. Det är en lättläst bok, rik på detaljer ... "
Gisela Håkansson, Hela Jorden

"Men framförallt är det här en vacker bok. Torsten Axelssons bilder är fantastiskt bra. Särskilt då en serie bilder från Erik och Sigvards gård... Det här är en riktig presentbok."
Lennart Mattisson, Nerikes Allehanda

Stefan Edman, biolog och författare, är en av vår tids främsta naturskildrare och har gett ut drygt 20 böcker om miljö och människor, till exempel "Jordens sång", "Vårt hem i universum", "Solvarv" och "Förnöjsamhet".

Torsten Axelsson är frilansande fotograf med inriktning på samspelet mellan natur och människor. Har under flera års tid dokumenterat resterna av det gamla odlingslandskapet i Småland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Erik och Sigvard : om ett liv nära jorden och djuren
  2. +
  3. Den siste bonden på Tämmesboda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste bonden på Tämmesboda av Lars-Olof Hallberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Erik och Sigvard : om ett liv nära jorden och djuren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En höjdare!!!!

    Boken var bra. vilka fina bilder. Min man läste ut den bara på lite grann.Hoppas vi hittar liknande böcker.Toppen!Kanon! Den kommer att läsas fler gånger.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna