Vikingarnas värld : Vikingarnas historia i kartor, text och bilder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-05-16
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Jan Wibom
Originaltitel
Vikingenes verden
Medarbetare
Sætrang, John (form) / Mohr, Cecilie (form)
Dimensioner
255 x 215 x 15 mm
Vikt
811 g
SAB
Kb.2
ISBN
9789188243089

Vikingarnas värld : Vikingarnas historia i kartor, text och bilder

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-05-16

Slutsåld

Vikingarnas värld innehåller över 55 kartor och kan fungera som en historisk atlas över vikingatiden. Med hjälp av kartor och bilder får vi ta del av var vikingarna bodde och vart de reste. Utöver krig och koloniseringar, lär vi oss om vikingarnas handelsvägar, bosättningar, naturresurser och religionstillhörighet.
Vikingarna levde i en värld som idag är oss helt främmande: en utpräglad hederskultur i ett strikt klassindelat samhälle. Men de seglade över samma hav som vi, och de brukade samma jord.
Vikingarnas värld ger en delvis ny inblick i en period som kanske är den mest spännande och dynamiska i Nordeuropas historia.

KIM HJARDAR (f. 1966) är historiker vid universitetet i Oslo med huvudsaklig inriktning på vikingatid och nordisk medeltid. Han har en lång erfarenhet av att förmedla och levandegöra vikingatiden och har tidigare utgivit Vikingar i krig (2013).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vikingarnas värld : Vikingarnas historia i kartor, text och bilder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fel fokus
    Lennart Eriksson, 19 december 2016

    Fokuserar för mycket på vikingarna i väst. De som färdades österrut och som jag framför allt ville läsa om, behandlas alltför översiktligt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kim Hjardar