Djävulens dagbok : Alfred Rosenberg och tredje rikets försvunna hemligheter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2017-01-13
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Hans Dalén
Originaltitel
The Devil's Diary - Alfred Rosenberg and the Stolen Secrets
Medarbetare
Bozic, Milan (form)
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
746 g
SAB
K.54
ISBN
9789188243249
Djävulens dagbok : Alfred Rosenberg och tredje rikets försvunna hemligheter (inbunden)

Djävulens dagbok : Alfred Rosenberg och tredje rikets försvunna hemligheter

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-01-13

Slutsåld

Alfred Rosenberg tillhörde Hitlers innersta krets och fungerade som Tredje rikets chefsideolog. Efter kriget hittades hans dagbok i ett slott i Bayern.
De personliga anteckningarna ger skrämmande insikter i hur en av männen bakom Förintelsen tänkte, och under rättegångarna i Nürnberg undersöktes dagboken av åklagarna. Efter att Rosenberg dömts och avrättats försvann sedan texten spårlöst.
År 2001 fick FBI-agenten Robert K. Wittman höra talas om dagboken och inledde en jakt som tio år senare skulle leda honom fram till det sensationella fyndet.
Djävulens dagbok berättar den spännande historien om hur materialet försvunnit och hållits gömt.
Parallellt får vi ta del av Rosenbergs innersta tankar såsom han själv skrivit ner dem. Det ger en unik inblick i hans roll i anfallet mot Sovjetunionen, nazisternas konfiskation av värdefull konst, hans konversationer med Hitler och hans många intriger mot Göring, Goebbels och Himmler som han alla betraktade som oseriösa opportunister.

"Levande och välskriven. Hälften detektivhistoria, hälften historiebok [] fascinerande läsning."
Roger Moorhouse

"Den här boken kan inte rekommenderas tillräckligt starkt"
New York Journal of Books

"En fängslande akademisk detektivhistoria om den ofta förbisedda chefsideologen i Tredje riket."
Kirkus Reviews

ROBERT K. WITTMAN är författare till bästsäljaren Priceless: How I Went Undercover to Rescue the Worlds Stolen Treasures och var under sin tid på FBI en av deras främsta experter på stulna kulturföremål. Han var också den som grundade myndighetens specialistteam för att bekämpa konststölder.

DAVID KINNEY är journalist och mottagare av Pulitzerpriset. Han har skrivit för flera av USA:s största tidningar och har tidigare utkommit med två böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Djävulens dagbok : Alfred Rosenberg och tredje rikets försvunna hemligheter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ger bra insikt i det som inte är allmänt känt
  Arne Stefan Johansson, 28 juni 2018

  Intressant skrivning framförallt angående maktspelet inom NSDAP inkl de mindre kände aktörerna inom politiken & folkmorden. Boken förlorar sig styckevis i sidoordnade personers personliga förhållanden & delvis spekulation ang vad i personligheten som gjort att dessa personer agerat på ett visst sätt på en nivå som inte intresserade mig. Boken rekommenderas för de som vill veta mer om spelet bakom kulisserna i tredje riket.

 2. I huvudet på en mördare
  Dhana Deshnoor, 7 maj 2017

  Vi kommer nog aldrig att till fullo förstå nazismens bestialiteter (lika lite som man kan förstå kommunismens) men ett steg på vägen är ju att gå direkt till källan; i det här fallet en dagbok skriven av en högt uppsatt nazistledare, Alfred Rosenberg. Djävulens dagbok. Alfred Rosenberg och Tredje Rikets försvunna hemligheter. (Lind&Co, 2017) är skriven av fd FBI-agenten Robert Wittman och journalisten David Kinney.

  Det är en lika delar fascinerande som skrämmande läsning. Med hjälp... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Djävulens dagbok : Alfred Rosenberg och t...