Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2017-03-27
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Heidi Granqvist
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
H.54
ISBN
9789188243256
Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget (inbunden)

Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-03-27
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under fortsättningskriget (19411944) utbildade Finland åtskilliga ryska krigsfångar som antogs vara beredda att byta sida. Under utbildningen fick agenterna en ny identitet, och iklädda Röda arméns uniform skickades de till Sovjetunionen för att rapportera om vad de såg där.
Spionskolan är den första omfattande skildringen av Finlands hemliga agentverksamhet under fortsättningskriget. Författarens farfar, Antti Porvali, arbetade som utbildare vid Spanarskolan i Onegaborg (Petrozavodsk). Boken baserar sig på forskningsmaterial, dokument gömda av Antti samt vittnesmål om agentutbildningen.
Hur valdes spionerna ut bland krigsfångarna? Vad ingick i agenternas utbildning? Vad vet man om ödet för dem som skickades till Sovjetunionen? Varför har det tigits så länge om spionskolans verksamhet?
Efter kriget hamnade många av agenterna i Sverige och denna utgåva är försedd med ett nyskrivet kapitel om de finska agenternas kopplingar till vårt land.

MIKKO PORVALI (f. 1980) är författare till flera hyllade böcker om finska specialinsatser under andra världskriget, och har under lång tid grävt fram tidigare okända dokument och dagböcker som ligger till grund för spännande skildringar med hög närvarokänsla.
På Fischer & Co har han tidigare utkommit med Bakom Röda arméns linjer (2012),Bakom fiendens linjer (2015) och Fånge, spion, partisan (med Matti Putkinen, 2016).

Pressröster om Bakom Röda arméns linjer:

"Porvali beskriver dramatiken i en lågmäld berättelse som dock i sig är en nagelbitare. Det behövs inga överord för att sätta sig in i dessa mäns strapatser."
Örnsköldsviks Allehanda

"Närvarokänslan är stark. Man känner med personerna hur ont det måste ha gjort att få benet genomborrat av kulor och tvingas fortsätta utan möjlighet till smärtstillande [] en unik bok som vittnar om krigets fasor men också om den speciella gemenskap som växer fram under särskilt besvärliga och förfärliga förhållanden."
Soldat & Teknik
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget
  2. +
  3. Döden vid Raatevägen : Finska vinterkrigets mest mytomspunna slag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden vid Raatevägen : Finska vinterkrigets mes... av Teemu Keskisarja (pocket).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikko Porvali