Gestapo : Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2017-05-10
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Hans Dalén
Originaltitel
The Gestapo: The Myth and Reality of Hitler's Secret Police
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
166 g
SAB
Kfa.53
ISBN
9789188243324
Gestapo : Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis (pocket)

Gestapo : Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-05-10

Slutsåld

Gestapo var Hitlers hemliga polis och en viktig del i nazisternas förtryck av den egna befolkningen. Samtidigt var det en underdimensionerad organisation som saknade de nödvändiga resurserna att fullt ut kunna spionera på sina medborgare. Till stor del förlitade man sig på tips från allmänheten. Tortyr förekom men var relativt ovanligt, och de allra flesta utredningar lades snabbt ner. Dessa är några av många helt nya perspektiv och uppgifter som framkommer i denna banbrytande skildring.
Frank McDonough har skrivit en bok som ifrågasätter och reder ut flera gamla myter om Gestapo. Med utgångspunkt från tidigare opublicerat arkivmaterial får vi ta del av ett stort antal människoöden - vanliga och ovanliga tyskar som vågade utmana nazisternas skräckvälde.
Gestapo - Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis ger oss värdefulla inblickar i vardagslivet i Nazi-Tyskland. Vi får också ta del av starka vittnesmål från regimens offer.

FRANK MCDONOUGH är universitetsprofessor och har skrivit flera böcker. Gestapo - Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis har sålts till en lång rad länder.

"Frank McDonoughs bok är både upplysande och till viss del avslöjande [...] en viktig länk för att förstå hur hela nazistaten fungerade. Och hur (skrämmande) nöjda och belåtna de flesta tyskar ändå var med sin hemliga polis."
Johan Croneman, Dagens Nyheter

"McDonoughs väldokumenterade bok modifierar bilden av Gestapo, men innebär inte något försök till äreräddning. Slutkapitlet är en vidräkning med rättsprocesserna i Västtyskland efter 1949." Nils Fredrik Aurelius, Östra Småland/Nyheterna

"I denna väl underbyggda och elegant formulerade bok ifrågasätter Frank McDonough decennier av Gestapomyter. Boken är lika överraskande som belysande och kommer att bli ett nytt standardverk i detta viktiga ämne."
Roger Moorhouse
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gestapo : Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. inte så bra
    lasse svensson, 19 december 2018

    har man läst om tredje riket så ger den här boken inget nytt mer än att den rabblar en massa fall. efter en stund så blir det för likartat

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frank McDonough