Du är Petrus (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2017-05-22
Förlag
Sjöbergs Förlag AB
Dimensioner
210 x 140 x 21 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789188247377

Du är Petrus

Storpocket,  Svenska, 2017-05-22
238
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Du är Petrus handlar om aposteln Petrus mång-facetterade liv. Boken innehåller 52 texter och lämpar sig för den som vill läsa ett kapitel i veckan under ett år eller ett om dagen under ca sju och en halv vecka.
Den röda tråden handlar om lärjungaskap. Roine Swensson skriver att Jesus kallade oss både att vara och att göra lärjungar och ställer frågor som: "Hur gör man lärjungar?" "Vad innebär det att vara en lärjunge i en postmodern kultur och ett sekulariserat samhälle idag?"
Han skriver vidare: Begreppet lärjungaskap behöver återupptäckas och fyllas med ett bibliskt innehåll. Ordet lärjungar förekommer 269 gånger i Nya testamentet. Utan lärjungaskapstanken blir församlingsmedlemskapet tömt på sin djupa, andliga substans. Kvar blir bara ett formellt "religiöst föreningstänkande".
Simon Petrus liv har fascinerat författaren Roine Swensson, som under årens lopp många gånger undervisat just utifrån denne apostels liv. Överallt har undervisningen tagits emot med stor tacksamhet. Nu när denna undervisning kommit i bokform kan ännu fler få ta del av Petrus händelserika liv och vandring med sin Mästare och genom det växa och utvecklas som lärjungar.

OM FÖRFATTAREN:
Roine Swensson har lång erfarenhet som församlingspastor, bibellärare, resande förkunnare och församlingscoach. Hans huvudområden är bibelundervisning och församlingsutveckling. Han har framför allt blivit känd för sin inspirerande och trosstärkande bibelförkunnelse, med aktuella anknytningar till människors livssituation idag. Du är Petrus är Roines femte bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Du är Petrus
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roine Swensson

 • Rättfärdig : ett himmelskt liv under jordiska villkor

  Roine Swensson

  Vet du vem du är i Kristus? Många troende har aldrig förstått betydelsen av Jesu försoningsdöd på korset eller upplevt vad hans segerrika uppståndelse innebär för oss idag. För att kunna leva som Jesu Kristi lärjungar mitt i ett sekulariserat och ...

 • Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna

  Roine Swensson

  Upptäck den helige Ande som vår personlige hjälpare och de övernaturliga nådegåvorna som våra gudomliga verktyg. Vilken roll hade den helige Ande i Jesu liv och tjänst, vad innebar andeuppfyllelsen i Apostlagärningarna och hur tillåter man Anden a...