Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2017-11-15
Förlag
Sjöbergs Förlag AB
Översättare
Tomas Dixon
Dimensioner
217 x 145 x 15 mm
Vikt
410 g
SAB
Ijz Seegers, Doug
ISBN
9789188247636
Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett liv (inbunden)

Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett liv

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-11-15
299
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Att träffa och lära känna Doug var omvälvande för mig och det kommer följa mig hela livet."- ur Jill Johnsons förord
Doug Seegers har blivit en mycket älskad artist i Sverige. Han upptäcktes av Jill Johnson i "Jills veranda" (SVT, 2014), och kort därefter hamnade hans musik på topplistorna. Att Doug har en speciell bakgrund känner de flesta till, men få känner till hela hans makalösa resa från hemlös gatumusiker till världsartist.
Det här är den märkliga storyn om en hemlös singer-songwriter, som slog igenom som internationell musikstjärna som 63-åring.
Doug Seegers lämnade New York och flyttade till Nashville i hopp om att uppfylla sin artistdröm. Förgäves satsade han allt för att nå framgång. Besvikelse och ensamhet blev hans följeslagare - och inte minst flaskan och drogerna, som han kämpat mot tidigare i livet. Snart var han hemlös och satt vid gathörnen i Nashville med en gitarr och en handskriven kartongskylt som tiggde om pengar.
Med en vodka flaska i handen satt han en morgon lutad mot ett gammalt staket och såg tillbaka på sitt liv, eller spillrorna av det: de drömmar han haft, den frihet han känt, den musik han skapat. Han ställde ifrån sig vodkaflaskan utom räckhåll och började en trevande konversation med den Gud han emellanåt samtalat med - inte sällan när han varit hög på kokain. Det blev ett samtal som förändrade allt. Något hände den där stunden. På insidan. Doug kom på fötter igen - och bara en kort tid senare inträffade det oväntade: mötet med den svenska artisten och programledaren Jill Johnson utanför en restaurang. Doug Seegers story och berörande sångröst gick rakt igenom tv-rutan in i de svenska folkhemmen. Låten han framförde i SVT:s program "Jills veranda" - "Going down to the river" - blev snabbt den mest nedladdade låten på svenska iTunes.
Sedan genombrottet 2014 har Seegers släppt flera skivor och gett konserter i många svenska städer - ofta i utsålda lokaler. Boken bär samma namn som den starka sången, "Going down to the river", och beskriver Doug Seegers berörande livsresa och innehåller ett inspirerande budskap om tro, förlåtelse och att aldrig någonsin ge upp. Den handlar om en man som spelade musik i 55 år utan nämnvärda framgångar för att bli en bästsäljande artist vid 63 års ålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett liv
 2. +
 3. Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Going down to the river : en hemlös gatumusiker... av Doug Seegers, Steve Eubanks (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mirakulös berättelse om mirakler och hårt arbet
  Pia, 10 september 2018

  Få böcker har gripit mig så starkt som Doug Seegers "Going Down To The River" och få låtar har berört mig stå starkt som låten med samma titel. Jag kunde inte släppa ifrån mig boken, även om det ibland var svårt att läsa på grund av tårarna. Men jag skrattade lika ofta.
  Doug Seegers mycket självutlämnande berättelser om hur det var att leva under broar, på härbärgen, i knarkarkvartar och över huvud taget där han hittade en plats för en stunds sömn, tog mig djupt. Hans lika självutlämnan... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna