Flykten till livet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2018-06-20
Förlag
Sjöbergs Förlag AB
Originaltitel
Stranger No More
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
394 g
SAB
Lz Parsan, Annahita
ISBN
9789188247896
Flykten till livet (inbunden)

Flykten till livet

Inbunden Svenska, 2018-06-20
278
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Soldaten studerade oss en stund och vände sedan blicken mot väskan, tog ner geväret från axeln och började stöta bajonetten mot väskan. Jag skrek åt honom att sluta och slängde mig över mitt barns döda kropp. När jag försiktigt öppnade dragkedjan för att visa soldaten liket möttes jag av två ögon, som stirrade på mig.

Annahita Parsan föddes in i en muslimsk familj i Iran och växte upp utan några större förhoppningar på livet än att hitta en kärleksfull man, få barn och utföra något gott i världen.
Innan hon ens fyllt arton var hon gift och hade fått barn. Men så blev hon plötsligt änka och fastnade i ett mardrömslikt, andra äktenskap.

Flykten till livet är Annahitas oerhört omskakande berättelse om vägen från förtryck till frihet. Hon flydde det krigshärjade Iran över de snöklädda bergen in i Turkiet med sin nyfödda dotter i en väska och tillbringade månader i det fruktansvärda A rÿ-fängelset i Turkiet innan hon blev mirakulöst frisläppt och kunde fly vidare till Norden. Där blev hon senare kristen och präst.
Annahita har överlevt grövsta misshandel, självmordsförsök, en fruktansvärd tid i fångläger och ett hemligt liv i skyddat boende.
Flykten till livet är hennes berättelse och den är fylld med otänkbara omständigheter, och dramatiska räddningar.

Annahita Parsan har berättat sin berörande livshistoria många gånger, bland annat på inbjudan av Sveriges drottning, i Malou efter tio (TV4) och i När livet vänder (SVT) med Anja Kontor. Hon är präst och leder en persisktalande församling.

Craig Borlase (craigborlase.com) är en brittisk författare som skrivit mer än 45 böcker, varav flera blivit storsäljare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flykten till livet
  2. +
  3. Från Syrien till Färgelanda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Syrien till Färgelanda (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna