Israel och hela världens framtid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2018-09-20
Förlag
Sjöbergs Förlag AB
Dimensioner
216 x 143 x 20 mm
Vikt
366 g
ISBN
9789188247919
Israel och hela världens framtid (inbunden)

Israel och hela världens framtid

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-20
249
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Tror du att media förmedlar en korrekt bild av Israel och Palestina?
Undrar du varför Gud behöver det judiska folket?
Den här boken kommer att ge dig en klarare bild av vad som egentligen pågår i Mellanöstern.


I "Israel och hela världens framtid" bjuds läsaren på många aha-upplevelser. Det här är en bok som alla kristna bör läsa!

Journalisten och författaren Tomas Dixon har skrivit en angelägen bok om ett högaktuellt och kontroversiellt ämne. "Israel och hela världens framtid" duckar inte för de tunga och snåriga frågorna, som till exempel:

* Har judarna laglig rätt till landet Israel?

* Var sexdagarskriget ett brott mot folkrätten?

* Bär Israel ansvar för flyktingkatastrofen?


- Genom att bearbeta frågorna teologiskt, politiskt, historiskt och inte minst juridiskt lyckas Dixon, bättre än de flesta, skapa rättvisa åt ämnet, skriver Tomas Sandell, European Coalition for Israel, i ett förord.
Med en journalistisk stil och ett teologiskt djup belyser boken de ständigt aktuella frågorna om Israel och Mellanöstern från ett perspektiv som sällan får utrymme i svensk media. Dixons argumentation är väl underbyggd, både med historiska dokument, nutida mediabevakning och med bibliska profetior, och kommer att ge läsaren flera aha-upplevelser.
- Jag önskar att den skulle finnas på varje tidningsredaktion och för alla reportrar som bevakar det som händer i Mellanöstern kopplat till Israel. Den journalistiska rakt-på-stilen är avväpnande och saklig, säger Sven Nilsson, pastor och Israelkännare.

"Alla förutsättningar att bli en klassiker"

Landet Israel och det judiska folket väcker många känslor, inte minst bland Sveriges kristna. En rådande uppfattning tycks vara, att Gud inte behöver Israel efter att Jesus kommit för att frälsa världen.
- Boken hjälper oss förstå Israels och Jerusalems roll i Guds plan - för mänskligheten och hela jorden. Dixon förklarar hur alla folk, som tar emot Guds lag, får del i Guds välsignelse. Bitarna faller på plats för läsaren! skriver John Derneborg, pastor i Vänersborg och ledare inom New Wine, i sitt förord.
I Israel och hela världens framtid beskriver Tomas Dixon Bibelns teologi på ett lättbegripligt sätt, vilket gör att boken är angelägen läsning för en ny generation troende, som inte förstått fullheten i Guds planer. Innehållets aktualitet gör den även viktig för den generation troende som hört mycket om Israel och det judiska folket.

- Boken har alla förutsättningar att bli en klassiker, skriver Tomas Sandell.

Sagt om boken
"Jag anser att boken är ett mycket värdefullt bidrag utöver de böcker som redan finns om Israel. Jag delar i stort hans förståelse av Israels betydelse som ett tecken på Guds trofasthet till Abrahamsförbundet och allt det Gud talat genom profeterna om det judiska folkets framtid i sitt land och deras fortsatta plats i Guds frälsningsplan för hela världens nationer. Det journalistiska anslaget gör texten lättillgänglig och tydlig källhänvisning ger framställningen en saklig tyngd. Författaren rensar upp i den snårskog av fördomar och desinformation som ligger till grund för mycket av det folk bygger sin uppfattning på om dagens Israel. Jag tror att boken har möjlighet att nå fram till den unga generationen i våra kyrkor som haft svårt att ta till sig det teologiska språket i mycket av den Israellitteratur som redan finns. Jag önskar att den skulle finnas på varje tidningsredaktion och för alla reportrar som bevakar det som händer i Mellanöstern kopplat till Israel. Den journalistiska rakt-på-stilen är avväpnande och saklig och öppnar för vidare studier i ämnet."
- Sven Nilsson, pastor, Örebro

"Många andra böcker i ämnet har måhända brustit i de politiska och folkrättsliga perspektiven. Dixon lyckas kombinera historia och nutid på ett öve
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Israel och hela världens framtid
 2. +
 3. 12 livsregler : ett motgift mot kaos

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 livsregler : ett motgift mot kaos av Jordan B Peterson (häftad).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Israel och hela världens framtid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket viktig bok!
  Lennart Hellerkrans (Oskarshamn), 2 april 2019

  En bok som alla borde läsa. Rik på viktiga faktaupplysningar.
  Vissa politiker och mediafolk framträder mycket provocerande och självsäkert då det gäller åsikter om Israel och för övrigt om hela mellanösternproblematiken.
  För oss som kallar oss Israelvänner och under decendier försökt sätta oss in i vad som utgör de viktigaste orsakerna till konflikten - ja för oss är det ofattbart att man med så dåliga kunskaper över huvud taget kan komma sej för att yttra sej.
  En bra början att s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner