Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3 Lgr22
Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Musik i skolan (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2022-06-20
Upplaga
1
Förlag
musikskolan.se
Illustratör/Fotograf
Fabian Åhlund, Anna Zetterlund
Dimensioner
297 x 210 x 23 mm
Vikt
1 g
SAB
Ij
ISBN
9789188251558
Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3 Lgr22

Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3 Lgr22

Spiral Svenska, 2022-06-20
1281
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
MUSIK I SKOLAN är ett läromedel i musik utarbetat för grundskolans lågstadium och reviderat till Lgr 22. Det vänder sig till såväl lärare med kortare utbildning eller mindre erfarenhet som till rutinerade musiklärare i behov av inspiration och nytt material.

I serien finns:
Lärarhandledning 1-3
Sångbok 1-3
Elevhäfte 1
Elevhäfte 2
Elevhäfte 3
Album med sånger och kompbakgrunder på Spotify och andra streamingstjänster
Filmer på musikskolan.se och YouTube
Cd-skivor med sångerna för resp årskurs
Cd-pack med alla sångerna inspelade.

Musik i skolan är indelat i 14 kapitel, fördelade på 28 lektioner för varje årskurs. Några områden ligger parallellt över de tre läsåren på lågstadiet för att möjliggöra tematiskt arbete mellan klasser, lärare och ämnen.

I Lärarhandledning 1-3 Lgr22 finns utförliga lektionsanvisningar och referenser till Sångbok och Elevhäften och den inspelade musiken. Varje lektion är noggrant beskriven och upplagd med en genomtänkt progression. Materialet passar därför både lärare med stor erfarenhet som vill ha inspiration, nya idéer och "färdigt material" och lärare som är nyutbildade och behöver bygga upp en "repertoar", har liten erfarenhet eller kortare utbildning.

Sångbok Årskurs 1-3 innehåller 84 sånger och spelstycken. Här finns både nyskrivet material och klassiker, alla anpassade till elevernas åldrar och presenterade i ett pedagogiskt sammanhang. Sångerna och instrumentalstyckena noteras med noter, text och ackord. Till varje sång finns inspirerande tips och hänvisningar till Lärarhandledning Årskurs 1-3 Lgr22.

Allt material i Sångbok Årskurs 1-3 finns inspelat, både i fullständiga versioner med sång och komp och som kompbakgrunder utan sång. Albumen finns på Spotify och andra streamingtjänster med titlarna Musik i skolan 1, Musik i skolan 2 och Musik i skolan 3. Dessutom finns cd-skivor att köpa, för resp årskurs eller en samling med all musik i sångboken.

Elevhäftena i serien är utformade utifrån elevernas läsmognad och innehåller mestadels praktiska uppgifter för de yngsta eleverna. Använd häftena för inspiration, för att befästa kunskaper och som stöd för elevers olika inlärningsmetoder. Elevhäften kan också fungera för en tillfällig vikarie och dessutom utgöra elevernas sångbok att få med sig efter avslutat läsår.

Som ett komplement till lärarhandledningen finns filmer till många av lektionerna, publicerade på YouTube. Flera av filmerna kan användas i undervisningen och visas för eleverna på musiklektionen andra är tänkta att ge tips till den undervisande läraren..
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3 Lgr22
  2. +
  3. Musik i skolan Sångbok Årskurs 1-3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musik i skolan Sångbok Årskurs 1-3 av Jan Utbult, Pia Åhlund, Zandra Adolfsson (spiral).

Köp båda 2 för 1699 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna