Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2017-02-14
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Yvonne Blank
ISBN
9789188253071
Utan logik i Kassel (e-bok)

Utan logik i Kassel (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-02-14

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Författaren Enrique lyfter telefonluren och får ett kryptiskt meddelande från en kvinna som representerar konstutställningen Documenta, som vart femte år invaderar den tyska staden Kassel. Arrangörerna vill att han ska sitta på en kinesisk restaurang i stadens utkant och skriva inför publik, säger hon ? som en konstinstallation. Han antar erbjudandet, något motvilligt. Men väl på plats reagerar den buttre och lite pessimistiske mannen oväntat positivt på all den märkliga samtidskonst som omger honom. Han begriper inte mycket, varken av konsten eller av språken som talas, men det hindrar honom inte från att fascineras och på sitt alldeles eget vis förstå.

Utan logik i Kassel är en charmig skildring av ett uppvaknande. Genom en egensinnig blandning av fiktion, essä och självbiografi skriver den spanske kultförfattaren Enrique Vila-Matas fram ett försvarstal för litteraturen och konsten, i en era då allt annat tycks ha företräde.

Enrique Vila-Matas (född 1948 i Barcelona) är en av den samtida spanskspråkiga litteraturens främsta författare. Hans verk har översatts till fler än 35 språk och han har tagit emot en ansenlig mängd priser för sitt skrivande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vila-Matas Enrique

  • Man kommer aldrig ifrån Paris

    Vila-Matas Enrique

    »Romanen glittrar inte bara av skarpsynta idéer och iakttagelser, det kan också vara den bästa bok jag någonsin läst om Paris.« Natasha Lehrer, The Times Literary Supplement En ung, blivande författare ? med tydliga drag av Enrique Vila-Matas själ...