Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2017-02-14
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Jan Erik Bornlid
ISBN
9789188253163
Ja (e-bok)

Ja (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-02-14

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En vetenskapsman har dragit sig tillbaka till ett hus på den österrikiska landsbygden för att helt hänge sig åt sin naturvetenskapliga forskning. Isoleringen leder emellertid till en svår "känslo- och själssjukdom", som han själv uttrycker det. Först när en schweizisk ingenjör och dennes livskamrat anländer till bygden tar hans liv en vändning. I persiskan, som hon kallas, hittar han en intellektuell jämbördig, och deras promenader i lärkskogen får vetenskapsmannen på bättre humör. Dessvärre har de motsatt effekt på persiskan.

Österrikaren Thomas Bernhard (1931?1989) är en av den europeiska efterkrigstidens främsta och mest originella författare. Han är mest känd för sina romaner, men skrev även dramatik och poesi. Ja gavs ut första gången 1978 och har aldrig tidigare översatts till svenska.
Romanen är översatt av Jan Erik Bornlid, som har översatt sammanlagt åtta böcker av Thomas Bernhard.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bernhard Thomas

  • Anstöt

    Bernhard Thomas

    En landsbygdsläkare har tagit med sig sin son, en ambitiös student vid universitetet i Leoben, påsin dagliga tur genom dalen. Sonen nedtecknar sin fars möten med de patienter de möter ? den ena mer grotesk och vanställd än den andra ? och när de n...