Äpplet i mörkret (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
507
Utgivningsdatum
2019-04-25
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Örjan Sjögren
Originaltitel
A macã no escuro
Medarbetare
Malmsten, Stefania (form)
Dimensioner
190 x 135 x 50 mm
Vikt
633 g
SAB
Hce
ISBN
9789188253668
Äpplet i mörkret (inbunden)

Äpplet i mörkret

Inbunden Svenska, 2019-04-25
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Martim är på flykt från en brottsplats. Han vandrar till fots mot Brasiliens torra och karga högland tills han en dag når fram till en avskilt belägen gård. På gården bor Vitória tillsammans med sin kusin Ermelinda den ena rädd för att leva, den andra för att dö. Martim tar arbete som gårdskarl, och långsamt återges detaljerna kring hans brott och det liv han levt. Mötet med de två kvinnorna och naturen får honom att ompröva sig själv, men för var dag som går kryper den yttre världen närmare.

I Äpplet i mörkret utforskar Clarice Lispector med stort tålamod vår tillvaros stora frågor. Det är en sorts skapelseberättelse i mer än ett avseende som med ett alldeles självlysande språk blottlägger det mörka i oss.

Clarice Lispector föddes 1920 i en judisk familj i Ukraina, men kom till Brasilien endast ett år gammal efter att hennes familj emigrerat. Vid sin för tidiga död 1977 hade hon givit ut ett tjugotal romaner, novellsamlingar och barnböcker. De senaste decennierna har hennes anseende växt såväl i Sverige som i Europa och idag framstår hennes författarskap som ett av 1900-talets verkligt betydande, inte bara i Brasilien och Latinamerika. I Brasilien är hon en nationalklenod och hennes romaner går till och med att köpa i automater i Rio de Janeiros tunnelbana. Äpplet i mörkret skrevs under 50-talet när hon som diplomathustru var placerad i Washington, men gavs ut först 1961 och var då den första roman hon publicerat på drygt tio år.

Översättningen är gjord av Örjan Sjögren och är hans åttonde Lispector-översättning.

»En av 1900-talets mest gåtfulla författare.« Orhan Pamuk

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äpplet i mörkret
  2. +
  3. Familjeband

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjeband av Clarice Lispector (inbunden).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Äpplet i mörkret