Annie John (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (114.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Nina Zanjani
Utgivningsdatum
2020-05-28
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Madeleine Reinholdsson
ISBN
9789188253996
Annie John (ljudbok)

Annie John Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-28

Styckköp

127

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Annie John har en lycklig och bekymmerslös barndom på den karibiska ön Antigua. Som tioåring är hennes favoritsysselsättning att se på när modern plockar fram minnen ur den gamla koffert som rymmer hela hennes liv. Men Annie är inte tio år för evigt. Hon förändras, hennes kropp förändras - allt förändras. Den kärlek och trygghet hon känt i moderns närhet blir sårig och övergår så småningom i motvilja och otrygghet.

Annie John är en vacker, smärtsam och på intet sätt insmickrande berättelse om en ung flickas uppväxt, om den kamp det är att hitta och förstå sig själv, och om hur litet steget kan vara mellan kärlek och hat. Trots att det är Kincaids debutroman är den idag att betrakta som en modern klassiker. Det är en bok som läses i skolor världen om och som det skrivits avhandlingar om, men som trots sina många tolkningsmöjligheter är en tillgänglig, rakt berättad historia som går rakt in i hjärtat.

Jamaica Kincaid (f. 1949) växte upp på den karibiska ön Antigua, men flyttade som 16-åring till USA, där hon bor än i dag. Hennes böcker läses världen över och hon är berömd för sina skildringar av livet i den brittiska kolonialmaktens periferi.

»Vilken bok! Jamaica Kincaids roman är ypperligt välskriven, hon fogar ord till ord på ett sätt som är få förunnat.« Therese Eriksson, Upsala Nya Tidning

»En bok som övertygar från första ordet till sista.«
Johan Dahlbäck, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jamaica Kincaid